ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές 2023: Πώς εκτιμούν οι Αμερικάνοι το αποτέλεσμα - Ποιον προτιμούν για κυβέρνηση

Εκλογές 2023: Πώς εκτιμούν οι Αμερικάνοι το αποτέλεσμα - Ποιον προτιμούν για κυβέρνηση
eurokinissi

Φαίνεται πως από την πλευρά των Αμερικανών θα γίνει «ξεκαθάρισμα» στην ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας, και τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 βοηθά αυτή τους την επιθυμία

Μεγάλη σημασία έχουν πάντα οι αντιδράσεις και τα όσα λένε οι Αμερικανοί για τις εκλογές στην Ελλάδα, και δη για τις εκλογές 2023.

Βέβαια, σύμφωνα και με τον ανταποκριτή δημοσιογράφο στη Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου «μέχρι τώρα δεν υπάρχει ανακοίνωση από την αμερικανική κυβέρνηση, είναι μία πρακτική αυτή να μην αναμειγνύονται - τουλάχιστον δημόσια - στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών, εκτός αν υπάρχει παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πάντως, όπως αναφέρει και ο Μιχάλης Ιγνατίου μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι σίγουρα το αποτέλεσμα ικανοποίησε τους αμερικανούς δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτά τα 4 χρόνια ένας καλός και γνήσιος σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τούτο γιατί δεν δημιούργησε προβλήματα, προχώρησε την στατιωτική και αμυντική συνεργασία σε πολύ μεγάλο ποσοστό, και «εκτιμήθηκε αφάνταστα ότι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ταχθηκέ εναντίον της Μόσχας και συντάχθηκε απόλυτα με τις αμερικανικές επιλογές», τόνισε ο δημοσιογράφος.

Από την άλλη, οι αμερικανοί δείχνουν να αισθάνονται «άνετα» με τον Κυριάκο Μητσοτάκης δεδομένου ότι σε μία τόσο ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία αλλάζουν παγκοσμίως οι συμμαχίες «και δύο χώρες μάλιστα μέλη του ΝΑΤΟ, η Τουρκία και η Ουγγαρία ερωτοτροπούν με τον Πούτιν - κάτι που ενοχλεί αφάνταστα τους Αμερικανούς», υπογράμμισε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο OpenTv.

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος έδωσε και μία γενικότερη εικόνα για αυτή την περίοδο. Φαίνεται πως από την πλευρά των Αμερικανών θα γίνει «ξεκαθάρισμα» στην ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας - «παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί δεν δέχονται να χάσουν την Τουρκία ως σύμμαχο και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν την Τουρκία», δήλωσε ο κ. Ιγνατίου.

«Η επιλογή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα είναι όπως μπορεί να φανταστεί κανείς ο πρώτος» είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος ανταποκριτής δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου.

Σχετικές ειδήσεις