ΚΟΣΜΟΣ

Titan: Ο 19χρονος γιος του μεγιστάνα μπήκε στο βαθυσκάφος ως «δώρο» για τη γιορτή του πατέρα

Titan: Ο 19χρονος γιος του μεγιστάνα μπήκε στο βαθυσκάφος ως «δώρο» για τη γιορτή του πατέρα

Τραγική ιστορία πίσω από μοιραίο ταξίδι του βαθυσκάφους Titan - Ένα από τα θύματα καταδύθηκε στον Ατλαντικό με σκοπό να ευχαριστήσει τον πατέρα του

Ο νεότερος από τους πέντε επιβάτες του βαθυσκάφους Titan, οι οποίοι έχασαν ακαριαία τη ζωή τους στα βάθη του Ατλαντικού ωκεανού, δεν ήθελε να συμμετάσχει στη μοιραία κατάδυση και το έκανε μόνο για να ευχαριστήσει τον πατέρα του.

Πρόκειται για τον 19χρονο Σουλεμάν Νταγούντ, γιο του Πακιστανού μεγιστάνα Σαχζάντα Νταγούντ, ο οποίος παρότι ήταν τρομοκρατημένος για το ταξίδι στο ναυάγιο του Τιτανικού σύμφωνα με όσα λέει συγγενής του, αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση τον πατέρα του.

«Δεν ήθελε και πολύ να το κάνει. Ο Σουλεμάν πίστευε ότι δεν ήταν εντάξει όλο αυτό και δεν ένιωθε άνετα να το κάνει. Αλλά ήταν κάτι για την Γιορτή του Πατέρα. Ήταν μια εμπειρία για να τους φέρει πιο κοντά και ήθελε μια εμπειρία ζωής όπως και ο πατέρας του. Το ήθελε ο πατέρας του και ο Σουλεμάν δέχθηκε. Θα έκανε τα πάντα για οποιονδήποτε», αποκάλυψε η θεία του 19χρονου, Αζμέχ Νταγούντ, στο NBC.

«Για να είμαι ειλικρινής, όσο και αν ακούγεται τρομακτικό, το να γνωρίζω ότι δεν είχαν χρόνο να καταλάβουν τι επρόκειτο να συμβεί, το ότι βρέθηκαν εκεί να χαίρονται ο ένας τον άλλο και ξαφνικά “μπουμ” και τέλος, το να γνωρίζω ότι ο Σουλεμάν μου δεν ένιωσε καθόλου πόνο είναι ανακουφιστικό» πρόσθεσε η θεία του.

Όσο για τον Σαχζάντα, ήταν λάτρης της περιπέτειας και της ιστορίας του Τιτανικού που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι και μοιραία κατάφερε να πείσει τον γιο του να τον συνοδεύσει.

Για τον ίδιο η αδερφή του λέει ότι παρότι έχασε τη ζωή του λόγω της καταστροφικής αποσυμπίεσης που συνέβη στο βαθυσκάφος Τitan, ταυτόχρονα νιώθει μια μικρή αγαλλίαση γιατί ξέρει ότι «ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία του, το μεγαλύτερο όνειρό του. Το οποίο τελικά εκπλήρωσε με έναν μοναδικό τρόπο. Έγινε μέρος του μύθου του Τιτανικού και με αυτό το σκεπτικό ήταν ένας μοναδικός θάνατος».