ΚΟΣΜΟΣ

Η οργή του Κέβιν Κόστνερ: Το τελεσίγραφο στην πρώην σύζυγό του και οι «φουσκωμένες» πιστωτικές

O Kέβιν Κόστνερ και η εν διαστάσει σύζυγός του, Κριστίν Μπομγκάρτνερ
O Kέβιν Κόστνερ και η εν διαστάσει σύζυγός του, Κριστίν Μπομγκάρτνερ
Α.Ρ

Ο Κέβιν Κόστνερ ισχυρίζεται ότι η εν διαστάσει σύζυγός του, Κριστίν Μπομπγκάρντερ προσπαθεί να τον εκμεταλλευθεί, ενώ της έχει ζητήσει να φύγει από το σπίτι τους μέχρι τις 13 Ιουλίου

Ο Κέβιν Κόστνερ ισχυρίζεται ότι η εν διαστάσει σύζυγός του Κριστίν Μπομπγκάρντερ, την οποία κάλεσε να εγκαταλείψει το σπίτι τους μέχρι τα μέσα Ιουλίου, χρέωσε περισσότερα από 100.000 δολάρια σε μια πιστωτική κάρτα που έκτοτε έχει ακυρώσει.

Στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στις 30 Ιουνίου και ελήφθησαν από το PEOPLE, η νομική ομάδα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού λέει ότι η πρώην κυρία Κόστνερ «πιάνεται απο λεπτομέρειες και επιστρατεύει το ένα αβάσιμο επιχείρημα μετά το άλλο», ως προς το γιατί πρέπει να της επιτραπεί να μείνει.

Ο Κόστνερ, συνεχίζει το έγγραφο, «ζητά με σεβασμό να διαταχθεί η Κριστίν να εκκενώσει την κατοικία του αμέσως και το αργότερο μέχρι τις 13 Ιουλίου του 2023». Η Μπομγκάρτνερ παρέμεινε στο συγκρότημα της Σάντα Μπάρμπαρα, αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων, από τότε που υπέβαλε αίτηση διαζυγίου την 1η Μαΐου, παρά την ρήτρα στο προγαμιαίο συμβόλαιό της που ισχυρίζεται ότιπρέπει να φύγει εντός 30 ημερών. Αυτή η προθεσμία έκτοτε έχει παρέλθει.

Αυτά τα τελευταία έγγραφα από τον ηθοποιό, ο οποίος αγόρασε το ακίνητο το 1988 πριν παντρευτεί την Μπομγκάρτνερ έρχονται ως απάντηση στην κατάθεση της ίδιας της εν διαστάσει συζύγου του στις 28 Ιουνίου. Δήλωνε τότε οτι οι ισχυρισμοί του ότι δεν θα εκκενώσει το σπίτι «απλά δεν είναι αληθινοί» και ότι θα μετακομίσει από την παραθαλάσσια ιδιοκτησία τους έως τις 31 Αυγούστου, εάν στο μεταξύ συναφθεί συμφωνία για την επιμέλεια των παιδιών.

Το εν διαστάσει ζεύγος έχει τρία παιδιά μαζί τους Cayden, 16 ετών, Hayes, 14, και Grace, 13 ετών, που έχουν ζήσει στο συγκρότημα της Santa Barbara όλη τους τη ζωή. Προκειμένου να δημιουργήσει ένα «κατάλληλο ξεχωριστό νοικοκυριό», για τα παιδιά, έχει ζητήσει 248.000 δολάρια το μήνα για τη στήριξή τους, ποσό που ο Κόστνερ απέρριψε ως «φουσκωμένο».

Στις 2 Μαΐου, ένας εκπρόσωπος του 68χρονου Κόστνερ, επιβεβαίωσε στο PEOPLE ότι η 49χρονη Μπομγκάρτνερ, είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου μετά από 18 χρόνια γάμου. Ανέφερε την ημερομηνία του χωρισμού τους στις 11 Απριλίου και επικαλέστηκε «ασυμβίβαστες διαφορές», ζητώντας την κοινή επιμέλεια των τριών παιδιών τους.

Έκτοτε, οι νομικές ομάδες του χωρισμένου ζεύγους ανταλλάσσουν αιχμηρές καταθέσεις. Σύμφωνα με τους όρους της προγαμιαίας συμφωνίας τους, η Μπομγκάρτνερ δικαιούται μόλις 1,4 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που ο Κόστνερ ισχυρίζεται ότι έχει καταβάλει. Στο νέο απαντητικό υπόμνημά τους, οι δικηγόροι του ανέφεραν τοπικές λίστες ακινήτων, παρέχοντας αποδείξεις ότι υπάρχουν σπίτια σε κοντινή απόσταση που η πρώην σχεδι'αστρια τσαντών δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι οικονομικά προσιτά.

«Η Κριστίν έχει την πολυτέλεια να μετακομίσει», αναφέρουν στην απάντησή τους. «Έχει στη διάθεσή της σχεδόν 1.500.000 δολάρια σε μετρητά για να βρει εναλλακτική στέγαση. Αυτήν τη στιγμή διατίθενται πολλά υπέροχα σπίτια 4 υπνοδωματίων και 4 μπάνια, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την κατοικία του Kέβιν… Ο τελευταίος έκανε πολλές προσφορές για να τη βοηθήσει να μετεγκατασταθεί.»

Στα τέλη Ιουνίου, δικαστικά έγγραφα που έλαβε η TMZ ανέφεραν ότι ο διάσημος ηθοποιός ήταν πρόθυμος να δώσει στην πρώην του 10.000 δολάρια για να καλύψει τα έξοδα μετακόμισης συν 30.000 δολάρια το μήνα για ένα σπίτι ενοικίασης.

Ο Κόστνερ ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι ακύρωσε μία από τις πιστωτικές κάρτες της Μπομγκάρτνερ επειδή, κατά τη διάρκεια του Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου, φέρεται να χρέωνε περισσότερα από 100.000 δολάρια: «Η Κριστίν άρχισε να χρεώνει μεγάλα ποσά στις πιστωτικές κάρτες που έπρεπε να πληρώσει στους δικηγόρους διαζυγίου της και στους δικαστικούς λογιστές της. Δεν με προειδοποίησε κάθε φορά που το έκανε».