ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Titan: Η τελευταία φωτογραφία του Πακιστανού δισεκατομμυριούχου με τον γιο του

Υποβρύχιο Titan: Η τελευταία φωτογραφία του Πακιστανού δισεκατομμυριούχου με τον γιο του
NEW YORK POST.

Η τελευταία φωτογραφία του Shahzada Dawood, λίγο πριν από την επιβίβαση στο μοιραίο υποβρύχιο Titan.

Μία συγκλονιστική τελευταία φωτογραφία δείχνει τον Πακιστανό Βρετανό δισεκατομμυριούχο Shahzada Dawood και τον 19χρονο γιο του, Sulaiman, να ακτινοβολούν από χαρά, λίγα λεπτά πριν επιβιβασθούν στο μοιραίο υποβρύχιο Titan της OceanGate.

Στην εικόνα, πατέρας και γιος φαίνονται να ποζάρουν ευτυχισμένοι μαζί, με το χέρι του Sulaiman Dawood να ακουμπά προστατευτικά στον ώμο του 58χρονου πατέρα του. Και οι δύο είναι ντυμένοι για την κατάβαση των δυόμισι ωρών στην παγωμένη άβυσσο στα ανοικτά των ακτών του Newfoundland του Καναδά, με ασορτί ανακλαστικά πορτοκαλί μπουφάν, γιλέκα ασφαλείας, ειδικά γάντια και κράνη.

Mόλις λίγα λεπτά μετά τη λήψη αυτής της εικόνας στις 18 Ιουνίου, ο Shahzada και ο Sulaiman Dawood επιβιβάστηκαν στο υποβρύχιο Titan, μαζί με άλλους τρεις. Τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της OceanGate Stockton Rush, 61 ετών, τον διάσημο εξερευνητή του Τιτανικού, Paul – Henri Nargeolet, 77 ετών και τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Hamish Harding, 58 ετών.

Άλλη μία φωτογραφία που δημοσίευσε η οικογένεια Dawood δείχνει τον πατέρα μαζί με τον γιο να αγκαλιάζονται λίγες ώρες πριν το μοιραίο τους ταξίδι. Μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού, το υποβρύχιο φαίνεται ότι καταστράφηκε, 12.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.

Η χήρα του Shahzada Dawood, Christine Dawood, μίλησε για την κατάδυση του Titan σε συνέντευξη στους New York Times. Πιστεύει ότι οι επιβάτες –ανάμεσά τους ο σύζυγος και ο γιος της– πιθανότατα πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές ακούγοντας τα αγαπημένα τους τραγούδια στο απόλυτο σκοτάδι, ενώ κοιτούσαν από τα παράθυρα τα βιοφωσφορίζοντα πλάσματα του ωκεανού.

Η Christina Dawood και η 17χρονη κόρη της, Alina, βρίσκονταν στο μητρικό σκάφος της OceanGate για να αποχαιρετήσουν τους δύο άνδρες πριν ξεκινήσουν το ταξίδι που κόστιζε 250.000 δολάρια ανά άτομο. Το είχαν οργανώσει προς τιμήν της Ημέρας του Πατέρα και παραλίγο να το χάσουν λόγω καθυστερήσεων στην πτήση. Η Κριστίν δήλωσε ότι τόσο ο σύζυγος όσο και ο γιος της ήταν ενθουσιασμένοι με την κατάδυση στον τόπο ανάπαυσης του Τιτανικού, αφού έτρεφαν επί χρόνια εμμονή με το ναυάγιο.

Όταν η επαφή με το υποβρύχιο χάθηκε λιγότερο από δύο ώρες αργότερα, η Κριστίν είπε ότι την καθησύχασαν ότι τα προβλήματα επικοινωνίας δεν ήταν ασυνήθιστα και ότι αν η διακοπή διαρκούσε περισσότερο από μία ώρα, η κατάδυση θα ματαιωνόταν και το υποβρύχιο θα αναδυόταν ξανά στην επιφάνεια. «Κοιτούσα και εγώ προς τον ωκεανό, μήπως και τους δω να βγαίνουν στην επιφάνεια», είπε η σύζυγος.

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε την ανάκτηση «πιθανών ανθρώπινων λειψάνων» σε κομμάτια από τα συντρίμμια του υποβρυχίου Titan που βρέθηκαν στο σημείο της κατάρρευσης.

Σχετικές ειδήσεις