ΚΟΣΜΟΣ

Περιοδεία του Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα και σε χώρες του Κόλπου

Περιοδεία του Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα και σε χώρες του Κόλπου
AP.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας πρόκειται να συναντηθεί με τους ομολόγους του, ενώ, θα συνοδεύεται από περίπου 200 επιχειρηματίες.

Αύριο (17/07), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκινά τριήμερη περιοδεία σε χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στη συνέχεια, έχει προγραμματίσει επίσκεψη και στα Κατεχόμενα.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους θα συναντηθεί με τους ομολόγους του, ενώ, θα συνοδεύεται από περίπου 200 επιχειρηματίες, καθώς θα προσπαθήσει να προσελκύσει επενδύσεις και να υπογραφούν συμφωνίες σε διάφορους τομείς, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της γείτονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στη Τζέντα με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, και τον Πρίγκιπα – Διάδοχο του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Την Τρίτη (18/07), αναμένεται να μεταβεί στη Ντόχα του Κατάρ, όπου θα συναντηθεί με τον Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμέντ Αλ Σανί, Εμίρη του Κατάρ, ενώ, ύστερα θα ταξιδέψει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα συναντηθεί με τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊχάν.

Την Τετάρτη (19/07), θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι και αργότερα στα Kατεχόμενα, με σκοπό να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του αεροδρομίου «Ερτζάν», που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. «Ελπίζω να προσγειωθώ εκεί, την 20ή Ιουλίου», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Με την εξαφάνιση της εκλογικής αβεβαιότητας, οι διεθνείς επενδυτές, ιδιαίτερα οι φίλοι και οι αδελφοί μας, έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον τους, για τη χώρα μας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σχετικές ειδήσεις