ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Συνελήφθη άνδρας που απείλησε να σκοτώσει τον Λούλα ντα Σίλβα

Βραζιλία: Συνελήφθη άνδρας που απείλησε να σκοτώσει τον Λούλα ντα Σίλβα

Οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σήμερα (04/08), η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος είχε αναφέρει δημοσίως ότι σκόπευε να σκοτώσει τον Πρόεδρο της χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ενώ, οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα και στο σπίτι δεύτερου άνδρα, που απείλησε τον Πρόεδρο με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Αν και ξεχωριστές, αμφότερες οι υποθέσεις εκτυλίχθηκαν στην Πολιτεία της Παρά, την οποία ο Λούλα αναμένεται να επισκεφθεί από σήμερα, στο πλαίσιο μίας διεθνούς Συνόδου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, για την προστασία του δάσους του Αμαζονίου.

Στην πόλη Σανταρέμ, η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, που είχε πει μέσα σε μπαρ ότι σκόπευε «να πυροβολήσει τον Πρόεδρο στο στομάχι» και ρώτησε τους θαμώνες αν γνώριζαν πού θα διέμενε ο Λούλα κατά την παραμονή του, στην Πολιτεία. Ο ίδιος άνδρας, που είναι αγρότης, υπερηφανεύθηκε ότι συμμετείχε, την 8η Ιανουαρίου στη Μπραζίλια, στην επίθεση στο προεδρικό μέγαρο, το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο από υποστηρικτές του ακροδεξιού τέως Προέδρου, Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Στο Μπελέμ, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι ενός άνδρα που φέρεται ότι είχε αναρτήσει «απειλητικές εικόνες επίθεσης στον Πρόεδρο». Ο ύποπτος είναι φύλακας ασφαλείας και είχε ένα όπλο στην κατοχή του.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό στη Βραζιλία, λόγω της ακραίας πόλωσης μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, τις οποίες κέρδισε ο Λούλα. Ο Μπολσονάρο είχε δεχθεί επίθεση από έναν άνδρα που τον μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα, κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2018. Τελικώς, ο δράστης κρίθηκε μη ικανός να παραστεί σε δίκη.

Σχετικές ειδήσεις