ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Με την κόρη του στην παρέλαση για την εθνική επέτειο - Η επιστολή του Πούτιν

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας,Κιμ Γιονγκ Ουν
O ηγέτης της Βόρειας Κορέας,Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρευρέθηκε με την κόρη του σε μια στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας, ενώ πληθαίνουν οι αναφορές οτι θα αναχωρήσει σύντομα για τη Ρωσία

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε μια φωτογράφηση με συμμετέχοντες που γιόρταζαν την 75η επέτειο από την ίδρυση της χώρας, αλλά έμεινε μακριά από άλλες εκδηλώσεις εν μέσω αναφορών ότι σύντομα θα έφευγε για ένα ταξίδι στη Ρωσία.

Οι εορτασμοί το Σάββατο (9/9) περιελάμβαναν αφιερώσεις με καλάθια λουλουδιών σε παλαιότερους ηγέτες, συμπόσια, συναυλίες προς τιμήν της κινεζικής αντιπροσωπείας και μια παράσταση από ρωσική ορχήστρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA την Κυριακή.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρευρέθηκε επίσης σε μία παρέλαση με την κόρη του για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας. Δυνάμεις στρατιωτών και βιομηχανικοί εργάτες κατέβηκαν στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ στην Πιονγκγιάνγκ ως μέρος της παρέλασης.

Ο Κιμ παρακολούθησε το «σόου» με την κόρη του, η οποία πιστεύεται ότι ονομάζεται Κιμ Τζου Άε, και έλαβε συγχαρητήρια γράμματα από τον Κινέζο Σι Τζινπίνγκ και τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το KCNA. Μια κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Liu Guozhong, και επισκεπτόμενα μέλη του Ρωσικού Στρατού Ακαδημαϊκού Συνόλου Alexandrov ήταν παρόντες, είπε το KCNA, προσθέτοντας ότι είχαν προσκληθεί επίσης διπλωματικοί απεσταλμένοι που σταθμεύουν στην Πιονγκγιάνγκ.

Στην επιστολή του Πούτιν, σύμφωνα με το KCNA, ο Ρώσος ηγέτης έγραψε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «αναπτύσσονται πάντα με βάση την αρχή της φιλίας, της καλής γειτονίας και του αμοιβαίου σεβασμού», προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι «θα διευρύνουν τους διμερείς δεσμούς τους από κάθε άποψη».

«Αυτό συνάδει πλήρως με τα συμφέροντα των λαών των δύο χωρών μας και θα συμβάλει στη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην κορεατική χερσόνησο και τη βορειοανατολική Ασία», έγραψε ο Πούτιν, σύμφωνα με το KCNA.

Στην επιστολή του Σι, ο Κινέζος ηγέτης είπε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να ενισχύσει τη στρατηγική επικοινωνία, να εμβαθύνει τη συνεργασία σε επίπεδο εργασίας και να προωθήσει τις σχέσεις Κίνας-ΛΔΚ» με την Πιονγκγιάνγκ.

Με πληροφορίες απο: Reuters, CNN