ΚΟΣΜΟΣ

Ντοκουμέντο δείχνει πως συνεχίζονται οι ροές μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα

Ντοκουμέντο δείχνει πως συνεχίζονται οι ροές μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα

Ομάδα 30 μεταναστών μέσα σε φουσκωτή βάρκα βρέθηκε και πάλι σε ακτή της Τουρκίας αντί για τη Σάμο που ήταν ο προορισμός τους.

Στην επικαιρότητα έρχεται και πάλι το μεταναστευτικό. Αυτή τη φορά με αφορμή περιστατικό με 30 πρόσφυγες που είχαν επιβιβαστεί σε φουσκωτό από το Κουσάντασι για τη Σάμο. Όμως, μπέρδεψαν την πορεία τους και αποβιβάστηκαν χωρίς να το καταλάβουν σε πλαζ της Τουρκίας.

Πρόκειται για ντοκουμέντο που δείχνει πως συνεχίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, μεταδίδει απο την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκιτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Το δελτίο ειδήσεων του SHOW TV ανέφερε: «Τριάντα πρόσφυγες είχαν πάρει ένα φουσκωτό και είχαν ξεκινήσει για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Όμως έχασαν την πορεία τους και αντί να αποβιβαστούν στην Ελλάδα, πήγαν σε μια πλαζ στο Αϊδίνιο. Δεν το πιστεύω! Μόνο εσείς μας λείπατε...

Μπέρδεψαν την πορεία τους και ξαφνικά η πλαζ γυναικών γέμισε με μετανάστες. Αυτή που απολάμβαναν τον ήλιο και την θάλασσα δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτο που έβλεπαν. Οι 30 πρόσφυγες είχαν επιβιβαστεί σε ένα φουσκωτό για να διαφύγουν στην Ελλάδα. Όμως τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα σχεδίαζαν και βγήκαν στην πλαζ».

Τουρκικά ΜΜΕ: «Oι HΠΑ καθυστερούν τα τουρκικά F-16»

Ο Αλί Τσινάρ, ανταποκριτής του HABERTURK στην Ουάσινγκτον ανέφερε: «Βλέπουμε πως στην συνομιλία που Μπάιντεν με τον Ερντογάν που έγινε στο πόδι τέθηκε το ζήτημα των F-18 και της Σουηδίας. Και ο πρόεδρος Ερντογάν εκφράζει μια δικαιολογημένη μομφή. Διότι η κυβέρνηση του Μπάιντεν δήλωνε πως δεν συνδέονται τα δυο θέματα δηλαδή της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με αυτό των F-16.

Όμως ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως τα δύο θέματα σχετίζονται, ο πρόεδρος Μπάιντεν συνομιλεί μαζί μας συνδέει τα δύο θέματα. Τώρα όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην απόφαση του τουρκικού Κοινοβουλίου σχετικά με τη Σουηδία. Στην Ουάσινγκτον τωρα υπάρχει η τακτική της στάσης αναμονής.

Το Κογκρέσο στις ΗΠΑ ήδη λειτουργεί και αν δεν υπάρχει κάποια ένταση στο ζήτημα των F-16 θα πρέπει να περάσει απο το Κογκρέσο. Η Ουάσιγκτον όμως καθυστερεί και θα προχωρήσει ανάλογα την απόφαση που θα πάρει η Τουρκία. Επίσης μια είδηση απο το παρασκήνιο είναι πως η πώληση των F-35 στην Ελλάδα με κάποιον τρόπο θα γίνει. Διότι υπήρχε ο σχεδιασμός να γίνει η ταυτόχρονη πώληση των F-16 στην Τουρκία αλλά και των F-35 στην Ελλάδα. Όμως επειδή το θέμα καθυστερεί έχει αυξηθεί η πίεση της Ελλάδας για το θέμα των F-35».