ΚΟΣΜΟΣ

Κλιματική αλλαγή: Συνάντηση Μπάιντεν με τους ηγέτες του Ισραήλ, Βραζιλίας, Ουκρανίας

BIDEN
Photo: AP

Η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει επίσης την πρόσθετη βοήθεια που θα παράσχει στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με πολλούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων θα είναι οι πρόεδροι πέντε κρατών της κεντρικής Ασίας, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν θα συζητήσει μια σειρά θεμάτων, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπως η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ασφάλεια, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν.

Κάποια στιγμή εντός της επόμενης εβδομάδας η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει επίσης την πρόσθετη βοήθεια που θα παράσχει στην Ουκρανία. Ο Σάλιβαν δεν διευκρίνισε αν αυτό θα γίνει κατά τη συνάντηση που θα έχει ο Μπάιντεν με τον Ζελένσκι την επόμενη Πέμπτη στον Λευκό Οίκο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα έχει επίσης συνομιλίες με τα ηγετικά στελέχη τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον. Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο μετά την έναρξη του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022 και θα γίνει σε μια «κρίσιμη στιγμή», όπως τη χαρακτήρισε ο Σάλιβαν, καθώς η Ουκρανία επιδιώκει να επιτύχει μεγαλύτερη πρόοδο στην αντεπίθεσή της εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.