ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Εξουδετερώθηκε το drone με εκρηκτικά που βρέθηκε στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας

Βουλγαρία: Εξουδετερώθηκε το drone με εκρηκτικά που βρέθηκε στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας
ΕΡΤ

Το drone ανακαλύφθηκε το βράδυ της Κυριακής χωρίς να είναι σαφές εάν είχε πέσει από τον αέρα ή παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα

Εξουδετερώθηκε από τον βουλγαρικό στρατό το drone που βρέθηκε να φέρει εκρηκτικά, στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος από κοντινό κατάστημα εστίασης κατέγραψε τη στιγμή που πυροδοτήθηκε το drone στα βράχια στην πόλη Τιουλένοβο της Μαύρης Θάλασσας, ενώ το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι εξειδικευμένη ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού βρήκε μία βόμβα όλμου 82 χιλιοστών υψηλής εκρηκτικότητας, που ήταν συνδεδεμένη με συντρίμμια του drone.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, τα πυρομαχικά είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν ή να μεταφερθούν σε άλλο σημείο, επομένως, αφού ασφαλίστηκε η περιοχή, μια εξειδικευμένη ομάδα τα εξουδετέρωσε επί τόπου.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ανακαλύφθηκε το βράδυ της Κυριακής (17 Σεπτεμβρίου), χωρίς να είναι σαφές εάν είχε πέσει από τον αέρα ή παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα.

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας σύμφωνα με την ΕΡΤ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι εικάζεται ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μετέφερε εκρηκτικά και βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της Μαύρης Θάλασσας σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.