ΚΟΣΜΟΣ

Οι ισραηλινοί πλήττουν θέσεις της Χαμάς στη Γάζα - Συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις στα σύνορα

palaistine
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στα σύνορα Ισραήλ Γάζας
Photo: AP

Οι Παλαιστίνιοι εκτοξεύουν πέτρες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στους Ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα

Ένα ισραηλινό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, έπληξε σήμερα στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συνεχίζονται οι βίαιες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο δρόνος στόχευσε δύο θέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, ενώ ένα άρμα μάχης έπληξε μια άλλη θέση, από την οποία είχαν ριφθεί πυροβολισμοί εναντίον των στρατιωτών που ήρθαν αντιμέτωποι με τους διαδηλωτές.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Aqsa, που πρόσκειται στη Χαμάς, μετέδωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας οργανώνουν κινητοποιήσεις κατά μήκος του φράχτη εδώ και πολλές ημέρες. Εκτοξεύουν πέτρες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στους Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι απαντούν με αληθινά πυρά. Σύμφωνα με τον στρατό, εμπρηστικά μπαλόνια που εκτόξευσαν οι διαδηλωτές προκάλεσαν πυρκαγιές στο ισραηλινό έδαφος, κοντά στα σύνορα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, 28 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί σε αυτές τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό ενός διαδηλωτή από τους στρατιώτες.