ΚΟΣΜΟΣ

Χάιντν Γκουίννε: Πέθανε η διάσημη Αγγλίδα ηθοποιός που ενσάρκωνε την βασίλισσα Καμίλα σε σίριαλ

Χάιντν Γκουίννε: Πέθανε η διάσημη Αγγλίδα ηθοποιός που ενσάρκωνε την βασίλισσα Καμίλα σε σίριαλ

Η ηθοποιός Χάιντν Γκουίννε - γνωστή για τις θητείες της στα Drop The Dead Donkey και The Windsors - πέθανε σε ηλικία 66 ετών - Η Βρετανίδα σταρ - που ήταν υποψήφια για βραβείο Tony - έπαιξε τη δασκάλα χορού του Billy Elliot τόσο στο West End όσο και στο Broadway

Η ηθοποιός Χάιντν Γκουίννε - γνωστή για την συμμετοχή της στις δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές Drop The Dead Donkey και The Windsors - πέθανε σε ηλικία 66 ετών.

Η Γκουίννε- που προτάθηκε για βραβείο Tony - έπαιξε την δασκάλα χορού του Billy Elliot τόσο στο West End όσο και στο Broadway. Υποδύθηκε επίσης την πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ στο The Audience.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η ηθοποιός επρόκειτο να επιστρέψει στο West End τον περασμένο μήνα, αλλά ακυρώθηκε όταν διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ήταν επίσης γνωστή για το ρόλο της Καμίλα στην τηλεοπτική σειρά The Windsors.

Σε δήλωσή τους οι εκπρόσωποι της ηθοποιού ανέφεραν: «Με μεγάλη λύπη μοιραζόμαστε μαζί σας ότι, μετά την πρόσφατη διάγνωσή της με καρκίνο, η σταρ της σκηνής και της οθόνης Χάιντν Γκουίννε πέθανε στο νοσοκομείο την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, περιστοιχισμένη από τους αγαπημένους της γιους και φίλους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό στα Νοσοκομεία Royal Marsden και Brompton για την υπέροχη φροντίδα τους τις τελευταίες εβδομάδες».

Η Χάιντν Γκουίννε είχε γεννηθεί στις 5 Οκτωβρίου 1957 στο Hurstpierpoint του Sussex και σαν παιδί έπαιζε τένις σε επίπεδο κομητείας πριν σπουδάσει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Nottingham ενώ μιλούσε άπταιστα γαλλικά και ιταλικά.

Στη συνέχεια μετακόμισε στην Ιταλία όπου εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza, διδάσκοντας αγγλικά. Η Γκουίννε ζούσε στο Λονδίνο με τους δύο γιους της.

Ανέλαβε εθελοντική εργασία για τη φιλανθρωπική οργάνωση Sightsavers International, μια ομάδα αφοσιωμένη στην καταπολέμηση της τύφλωσης στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τον Αύγουστο του 2014, η ηθοποιός ήταν μία από τις 200 πιο δημόσιες προσωπικότητες που υπέγραψαν μια επιστολή προς τον Guardian που αντιτίθετο στην ανεξαρτησία της Σκωτίας ενόψει του δημοψηφίσματος του Σεπτεμβρίου.