ΚΟΣΜΟΣ

Νέα φονική επίθεση στο Αφγανιστάν

Νέα φονική επίθεση στο Αφγανιστάν
Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον λεωφορείου του αφγανικού στρατού που πραγματοποίησαν...

Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον λεωφορείου του αφγανικού στρατού που πραγματοποίησαν σήμερα στην Καμπούλ δυο καμικάζι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το στρατηγό Μοχάμεντ Ζαχίρ Αζίμι, δυο καμικάζι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον του λεωφορείου, το οποίο μετέφερε νεοσύλλεκτους του αφγανικού στρατού στο στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης της Καμπούλ.

«Ένας από τους καμικάζι εξουδετερώθηκε ενώ ο δεύτερος πρόλαβε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά σκοτώνοντας πέντε στρατιώτες και τραυματίζοντας εννέα», πρόσθεσε.

Η επίθεση σημειώθηκε στο δρόμο Πουλ-ι-Σάρκι, που συνδέει την αφγανική πρωτεύουσα με τις ανατολικές επαρχίες της χώρας, ως τα πακιστανικά σύνορα.

Επί του δρόμου αυτού βρίσκονται πολλές βάσεις και κέντρα εκπαίδευσης του αφγανικού στρατού, άνδρες του οποίου καθώς και στρατιώτες της υπό το ΝΑΤΟ διεθνούς δύναμης κυκλοφορούν εκεί συχνά.

Ροή Ειδήσεων