ΚΟΣΜΟΣ

Πλήρως αναδιαμορφωμένο, άνοιξε ξανά το ιστορικό ξενοδοχείο Montesol στην Ίμπιζα

Πλήρως αναδιαμορφωμένο, άνοιξε ξανά το ιστορικό ξενοδοχείο Montesol στην Ίμπιζα

Το ιστορικό ξενοδοχείο της δεκαετίας του 1930 Montesol στην Ίμπιζα (Ibiza) δέχεται και πάλι μετά την πλήρη αναδιαμόρφωση των 30 δωματίων και τριών σουιτών από την Dorothée Meilichzon του γαλλικού στούντιο ντιζάιν εσωτερικών χώρων Chzon.

Ευρισκόμενο στην παλιά πόλη, το ξενοδοχείο υπέστη πολυεπίπεδη ανακαίνιση από το 2021 όταν αποκτήθηκε από τον ξενοδοχειακό όμιλο Experimental· εξ ου και η σημερινή επωνυμία του είναι «Montesol Experimental».

Η Meilichzon είχε την ευθύνη της επίβλεψης του όλου πρότζεκτ, ξεκινώντας πριν δύο χρόνια με το ρεστοράν Sabbaba και το μπαρ στην ταράτσα πριν στραφεί στα δωμάτια. Στόχος της ήταν να ενσταλάξει «μποέμικη νότα σε όλο το εσωτερικό». Χτισμένο πριν περίπου έναν αιώνα, το νεοαποικιακού αρχιτεκτονικού ύφους Montesol θεωρείται ευρέως ως το πρώτο ξενοδοχείο της ΄Ιμπιζα· μεταξύ της δεκαετίας του 1950 και της δεκαετίας του 1980 φιλοξένησε ένα ρόστερ χίπιδων, διασημοτήτων και μελών βασιλικών οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων των Pink Floyd και του Όρσον Γουέλς. Η ντιζάινερ θέλησε να αξιοποιήσει το μποέμικο παρελθόν του ξενοδοχείου.

Δείτε την gallery:

«Το ξενοδοχείο είναι μια λιμνούλα χρώματος για να εκφράσει τη χαρά και την ευρύτητα πνεύματος της Ίμπιζα» είπε, μιλώντας στο Dezeen. «Χρώματα του ήλιου υιοθετήθηκαν στους κοινόχρηστους χώρους και χρώματα του φεγγαριού στα δωμάτια. Αφουγκραζόμενοι τις αρχές της Αγιουβέρδα, χρησιμοποιήσαμε στο εσωτερικό χρώματα που δροσίζουν και καλμάρουν για να εξισορροπήσουμε τη ζέστη έξω».

Από τότε που ίδρυσε το στούντιο Chzon το 2009, η ντιζάινερ έχει δημιουργήσει μια σειρά εσωτερικών για τον Experimental Group, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχειακών μονάδων στο Λονδίνο και τη Μινόρκα (Menorca) και του Hotel Il Palazzo Experimental στη Βενετία. Πιο πρόσφατα, ήταν η υπεύθυνη αναδιαμόρφωσης lounge στις αναχωρήσεις στο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι.