ΚΟΣΜΟΣ

Φράνκα Λέφελντ: Σύζυγος του Λίντνερ η δημοσιογράφος που συντόνισε τη συζήτηση Μητσοτάκη-Μερτς

Φράνκα Λέφελντ: Σύζυγος του Λίντνερ η δημοσιογράφος που συντόνισε τη συζήτηση Μητσοτάκη-Μερτς
Instagram

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χώρισε  την πρώτη σύζυγό του για να είναι μαζί της - Ο χλιδάτος γάμος και τα αρνητικά σχόλια από τον γερμανικό Τύπο

Το όνομά της είναι Φράνκα Λέφελντ και είναι η δημοσιογράφος που συντόνισε τη συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του ηγέτη του CDU Φρίντριχ Μέρτς, αλλά και σύζυγος υπουργού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την δεύτερη σύζυγο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ.

Η Λέφελντ είναι 34 ετών και γνωρίστηκε με τον Λίντνερ το 2018, ενώ τα γερμανικά ΜΜΕ τους έχουν βγάλει και «παρατσούκλι», καθώς τους αποκαλούν Κριστιάνκα, από τα μικρά ονόματά τους.

Όταν γνωρίστηκαν ο αρχηγός του FDP ήταν ακόμα παντρεμένος με την Ντάγκμαρ Ρόζενφελντ, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Die Welt, η οποία μάλιστα τον κατεύθυνε στην πολιτική όπως σχολίαζε το Spiegel, αφού του «άνοιγε» τις πόρτες στα μέσα ενημέρωσης, ενώ είχε γραφτεί ότι στήριζε τον σύζυγό της απροκάλυπτα.

Η Φράνκα Λέφελντ για πολλά χρόνια κάλυπτε πολιτικό ρεπορτάζ για το δίκτυο RTL, ενώ αργότερα εντάχθηκε στο δυναμικό της Die Welt. «Είμαστε και οι δύο δημόσια πρόσωπα, είμαι ανεξάρτητη ως δημοσιογράφος», ξεκαθάριζε για τον σύζυγό της.

Ο αρραβώνας σε ελληνική ταβέρνα και ο χλιδάτος γάμος

Ο γάμος του πολιτικού γρήγορα διαλύθηκε και ο Κριστιάν Λίντνερ αρραβωνιάστηκε την Λέφελντ τον Σεπτέμβριο του 2021, ανήμερα των γενεθλίων της, στο Βερολίνο, σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ επέλεξαν να σφραγίσουν τον έρωτά τους στη διάσημη ελληνική ταβέρνα της πόλης «Κασάμπαλης».

Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου έναν χρόνο αργότερα, στο Ζιλτ, το «νησί των πλουσίων» στη Βόρεια Θάλασσα. Ο γάμος τους ήταν διπλός και πολιτικός και θρησκευτικός, με πολλούς να επικρίνουν τον χλιδάτο γάμο του υπουργού, εν μέσω βομβαρδισμών στην Ουκρανία.

Ο γερμανικός Τύπος μάλιστα δεν τους «χαρίστηκε» γράφοντας ότι «ο υπουργός και η ρεπόρτερ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου βάζοντας γερά το χέρι στην τσέπη, εν μέσω πολέμου, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης».

Μάλιστα το γαμήλιο τραπέζι έγινε σε πεντάστερο ξενοδοχείο με την σαμπάνια και την καβουροσαλάτα να ρέουν άφθονες σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ενώ η Bild σχολίασε ότι ο γαμπρός έκανε και δίαιτα για να φορέσει το γαμπριάτικο κοστούμι, για να χάσει 12 κιλά.

Και η νύφη όμως επικρίθηκε από ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ, που ήταν άκρως καυστικά για τις πανάκριβες ενδυματολογικές της επιλογές στις δύο γαμήλιες τελετές, που κόστισαν συνολικά 13.000 ευρώ. Για «όργιο νεοπλουτισμού» είχε κάνει λόγο το περιοδικό Stern.

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους ήταν ο Όλαφ Σολτς και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο αλλά και ο αρχηγός των Χριστιανοδημοκρατών, Φρίντριχ Μερτς, που σχολιάστηκε αρνητικά για την επιλογή του να φτάσει στο νησί πιλοτάροντας το ιδιωτικό του αεροσκάφος.

Η Τοσκάνη και ο... Φριτσαντίνο

Το ζευγάρι αρχικά ήθελε να παντρευτεί στην Τοσκάνη, ωστόσο ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο κορονοϊός χάλασαν τα σχέδια του Λίντνερ, με βασικό όμως πρόβλημα για την ακύρωση του ρομαντικού γάμου α λα ιταλικά να είναι οι λόγοι ασφάλειας, καθώς οι ιταλικές αρχές δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν στον υπουργό την προστασία των προσκεκλημένων.

Σε μία ακόμα επίδειξη πλούτου ο Λίντνερ τα περασμένα Χριστούγεννα αγόρασε στη σύζυγό του ένα άλογο, καθώς τρελαίνεται για ιππασία, το οποίο πήρε το όνομα «Φριτσαντίνο».

Μάλιστα ο αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών για τις ανάγκες του φωτογραφικού φακού πήρε ακόμα και φτυάρι και καθάρισε τον στάβλο, ενώ δεν παρέλειψε να ανεβάσει φωτογραφία στο Instagram προσπαθώντας να δείξει ότι κάνει δουλειές στον αχυρώνα.

«Κάποιοι κυνηγούν τα πάθη τους, εγώ φροντίζω το νοικοκυριό», έγραψε ο Λίντνερ στη λεζάντα που συνοδεύει τη σχετική φωτογραφία που, με την σύζυγό του να σχολιάζει: «Το αστείο σου είναι "αναιδέστατο"».

Το ζευγάρι που μετρά ένα χρόνο παντρεμένο, έχει εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά.