ΚΟΣΜΟΣ

Σούνακ: Επιχείρησε να βγάλει από την ατζέντα το θέμα των Γλυπτών

Σούνακ: Επιχείρησε να βγάλει από την ατζέντα το θέμα των Γλυπτών

Ρίσι Σούνακ: Ο βρετανός πρωθυπουργός μίλησε για το unfair στον Μητσοτάκη και απάντησε σε δημοσιογράφους για Ουκρανία, Μέση Ανατολή, διεθνή ασφάλεια και μεταναστευτικό

Αποστάσεις από την διαμάχη που έχει προκύψει στη Βρετανία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα πήρε για άλλη μία φορά σήμερα Πέμπτη ο βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, μετά το unfair σε βάρος του Μητσοτάκη. Ο βρετανός πρωθυπουργός απαντώντας στην επίσκεψή του στο Γκίλντφορντ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν άξιζε να γίνει καβγάς με έναν διεθνή σύμμαχο για το θέμα των Γλυπτών ή αν απλώς προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα εσωτερικό πολιτικό ζήτημα με τους Εργατικούς με τον Σούνακ να απαντά «Το έθιξα αυτό στο Κοινοβούλιο χθες».

Ο βρετανός πρωθυπουργός στη συνέχεια προσπάθησε να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της συζήτησης: «Ας επικεντρωθούμε στα πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία για τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σούνακ απάντησε επίσης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για Ουκρανία, Μέση Ανατολή, διεθνή ασφάλεια και μεταναστευτικό. Όπως είπε ο βρετανός πρωθυπουργός θα συνομιλούσε με «δεκάδες παγκόσμιους ηγέτες» στη σύνοδο κορυφής του COP28 «για τα θέματα που έχουν πραγματικά σημασία - τη διεθνή ασφάλεια, τη στήριξη της Ουκρανίας, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή πράγματι την κλιματική αλλαγή».

Διαβάστε επίσης:

Τέιλορ Σουίφτ: Και επίσημα η «Βασίλισσα» του Spotify - Έχει περισσότερα streams για το 2023

Ψάχνουν για ταχυδρόμο στο πιο άκυρο σημείο του κόσμου!

COP28: Συμφωνία για τη δημιουργία ταμείου για τις κλιματικές καταστροφές