ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας μετά από πυροβολισμούς σε εστιατόριο στο κέντρο του Δουβλίνου

Αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο του Δουβλίνου
Αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο του Δουβλίνου

Ιρλανδία: Η αστυνομία ενισχύει τις περιπολίες στο Δουβλίνο μετά από πυροβολισμούς σε εστιατόριο την παραμονή των Χριστουγέννων

Η αστυνομία έχει ενισχύσει τις περιπολίες στην πόλη μετά από ένα αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στο ψητοπωλείο Browne's στο κέντρο του Δουβλίνου. την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ένας άνδρας 20 ετών πέθανε και ένας άνδρας 40 ετών λαμβάνει θεραπεία για τραύματα μετά το επεισόδιο που έγινε στις 8 το βράδυ της Κυριακής. Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Connolly. Οι αρχές ερευνούν εάν ο νεκρός συμμετείχε στο εστιατόριο στον κεντρικό δρόμο Blanchardstown. Οι αστυνομικοί απηύθυναν έκκληση στο κοινό να μην κοινοποιεί βίντεο από τη σκηνή και να είναι σε επιφυλακή απέναντι στις «εικασίες και την παραπληροφόρηση». Δεν έχουν γίνει συλλήψεις μέχρι στιγμής.

Ο πρωθυπουργός Λέο Βαράντκαρ, δήλωσε νωρίτερα ότι ήταν «σοκαρισμένος» όταν άκουσε για τον πυροβολισμό σε «ένα γνωστό οικογενειακό εστιατόριο που έχω επισκεφτεί πολλές φορές». «Η πλήρης έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Τους ευχαριστώ και εκφράζων την αλληλεγγύη μου στο προσωπικό και τους πελάτες», είπε στο X, πρώην Twitter.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Έλαν Μακέντι καταδίκασε επίσης τους πυροβολισμούς, λέγοντας ότι ήταν «αηδιαστικό» το γεγονός ότι η βία είχε λάβει χώρα την στιγμή που οι οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα. «Λυπάμαι για τη βία στο Blanchardstown απόψε. Αυτή η κακία είχε ως αποτέλεσμα τον αφάνταστο ανθρώπινο πόνο αυτά τα Χριστούγεννα», είπε στο Instagram.

«Το ότι κάποιος θα μπορούσε να διαπράξει τέτοια βία καθώς συγκεντρώνονται οικογένειες είναι ιδιαίτερα αηδιαστικό. Σκέφτομαι τους πενθούντες, αυτούς που βρίσκονταν στο σημείο και πράγματι όλο το προσωπικό της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης που εργάζεται απόψε και τα Χριστούγεννα που πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την παράλογη βία» τόνισε και κάλεσε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες οποιουδήποτε είδους να επικοινωνήσει με τις Αρχές.