ΚΟΣΜΟΣ

Την Τέιλορ Σουίφτ «επιστρατεύει» ο Μαργαρίτης Σχοινάς: Στόχος οι νέοι ψηφοφόροι της Ε.Ε.

swift

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Κανείς δεν μπορεί να κινητοποιήσει τη νεολαία καλύτερα από τους νέους»

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς έχει αναλάβει πρωτοβουλία για μια... ξεχωριστή λύση, μεταδίδει το Politico, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής των νέων ψηφοφόρων στις φετινές ευρωπαϊκές εκλογές.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν σκοπεύει να επιστρατεύσει την Τέιλορ Σουίφτ, για να κινητοποιήσει τους νέους να ψηφίσουν.

«Κανείς δεν μπορεί να κινητοποιήσει τη νεολαία καλύτερα από τους νέους» δήλωσε ο Σχοινάς την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Είναι οι νέοι που μπορούν να κινητοποιήσουν τους νέους να συμμετάσχουν, περισσότερο από τους επιτρόπους».

«Ελπίζω πολύ ότι κάποιος από την ομάδα της παρακολουθεί αυτή τη συνέντευξη Τύπου και της μεταφέρει το αίτημά μας», δήλωσε .

H Τέιλορ Σουίφτ πέρσι ενθάρρυνε τους 272 εκατομμύρια οπαδούς της στο Instagram να εγγραφούν για να ψηφίσουν στις ΗΠΑ και, μέσα σε λίγες ώρες, το Vote.org ανέφερε περισσότερες από 35.000 εγγραφές, ένα άλμα 23% σε σχέση με πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν δύο δεκαετιών καριέρας της, η Σουίφτ έχει εμπλακεί με την πολιτική των ΗΠΑ.

Η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία ξεκινά το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της την άνοιξη του 2024, θα εμφανιστεί στο Παρίσι στις 9 Μαΐου, την «Ημέρα της Ευρώπης», υπενθύμισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.