ΚΟΣΜΟΣ

Η νέα Μις Ιαπωνία είναι από την Ουκρανία και διχάζει με τη νίκη της - «Δεν έχει γεννηθεί καν εδώ»

Η νέα Μις Ιαπωνία είναι από την Ουκρανία και διχάζει με τη νίκη της - «Δεν έχει γεννηθεί καν εδώ»

Το μοντέλο κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά στα καλλιστεία της Ιαπωνίας, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αντίρρηση για την νίκη της.

Η Καρολίνα Σιίνο είναι η νέα Μις Ιαπωνία, αλλά ο τίτλος που πήρε έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Και αυτό γιατί πρόκειται για μία 26χρονη που ουδεμία σχέση έχει με τη χώρα, αφού η καταγωγή της είναι από την Ουκρανία, ενώ στην Ιαπωνία μετακόμισε όταν ήταν 5 ετών.

Το μοντέλο κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά στα καλλιστεία του Τόκιο και με άψογα ιαπωνικά είπε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν σαν όνειρο», ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αντίρρηση για την νίκη της.

Θύελλα αντιδράσεων στα social media

Η Καρολίνα Σιίνο γεννήθηκε το 1998 στην Ουκρανία και όταν ήταν 5 ετών μετακόμισε στην Ιαπωνία, όπου μεγάλωσε, στη Ναγκόγκα. Οι γονείς της χώρισαν και η Ουκρανή μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε έναν Ιάπωνα.

Πρόκειται για την πρώτη πολιτογραφημένη Ιάπωνα που κερδίζει στον διαγωνισμό ομορφιάς, όπως αναφέρει το BBC, διχάζοντας την κοινή γνώμη, με κάποιους να αναφέρουν ότι «δεν μοιάζει καθόλου σε "τυπική" Μις Ιαπωνία» αφού τα χαρακτηριστικά της καθόλου δεν παραπέμπουν σε γυναίκα με καταγωγή από εκεί.

«Αν ήταν μισή Γιαπωνέζα δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά είναι 0% Γιαπωνέζα και δεν έχει γεννηθεί καν στη χώρα», γράφει χρήστης στην πλατφόρμα Χ, ενώ άλλος λέει «όταν ένα άτομο με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά αποκαλείται η πιο όμορφη Γιαπωνέζα στέλνει λάθος μηνύματα».

Το μοντέλο πάντως μετά τη νίκη της μίλησε στους δημοσιογράφους, εξηγώντας τα προβλήματα που αντιμετώπισε για να γίνει αποδεκτή.

«Τη στιγμή που φώναξαν το όνομά μου, δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Έχω αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια. Δεν ήταν εύκολο να γίνω αποδεκτή σαν Ιαπωνέζα, για αυτό είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη που αναγνωρίστηκα ως μία από εσάς σε αυτόν τον διαγωνισμό. Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια κοινωνία, όπου οι άνθρωποι δεν θα κρίνονται από την εμφάνισή τους, γεγονός που με οδήγησε να συμμετάσχω στον διαγωνισμό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ζω στην Ιαπωνία από τα πέντε μου χρόνια. Συνειδητοποίησα ότι μιλάω Ιαπωνικά και ζούσα ως Ιαπωνέζα, αλλά ήταν η πρώτη φορά που παρατήρησα πως η εμφάνισή μου ήταν διαφορετική κι αυτό συνέβη, λόγω των σχολίων των γύρω μου», συμπλήρωσε.

Ο διοργανωτής των καλλιστείων Miss Japan Gran Prix, Ai Wada δήλωσε για την Σιίνο: «Μας έδωσε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε την ιαπωνική ομορφιά. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα είμαι πεπεισμένος για ένα πράγμα. Η ιαπωνική ομορφιά δεν υπάρχει στην εμφάνιση, ούτε στο αίμα, αλλά στην καρδιά μας».