ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η Καμίλα πάει διακοπές, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναλαμβάνει τα ηνία στο Παλάτι

Βρετανία: Η Καμίλα πάει διακοπές, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναλαμβάνει τα ηνία στο Παλάτι

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καλείται να λάβει βασιλικά καθήκοντα, αφόου η βασίλισσα κρατά το βασιλικό οχυρό από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο τον Ιανουάριο, ολοκληρώνοντας 13 επίσημες εμφανίσεις μόνη της από τότε που έγινε γνωστή η κατάσταση της υγείας του συζύγου της

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα Άννα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα ηνία από την εξουθενωμένη βασίλισσα Καμίλα, καθώς κάνει ένα δίαλειμμα από τα καθήκοντά της, για να πάει διακοπές στο εξωτερικό.

Η βασίλισσα κρατά το βασιλικό οχυρό αφότου ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο τον Ιανουάριο, ολοκληρώνοντας 13 επίσημες εμφανίσεις μόνη της από τότε που έγινε γνωστή η κατάσταση της υγείας του συζύγου της. Η 76χρονη Καμίλα δεν έχει βασιλικές υποχρεώσεις αυτή την εβδομάδα και έτσι θα περάσει μερικές μέρες προσωπικού χρόνου με την οικογένειά της, ενώ θα ταξιδέψει για μυστικό προορισμό.

Θα επιστρέψει στη δράση στις 11 Μαρτίου οπότε και θα εκπροσωπήσει τον βασιλιά στην λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ. Ο Κάρολος αναμένεται να δημοσιοποιήσει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να τιμήσει την περίσταση.

Την περασμένη εβδομάδα, εκπροσώπησε την βασιλική οικογένεια στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στο Ουίνδσορ, αφότου ο Ουίλιαμ αναγκάστηκε να αποχωρήσει ξαφνικά από την τελετή για τον νονό του, εξαιτίας ενός αδιευκρίνιστου «προσωπικού λόγου».

Η απουσία του δεν θεωρείται ότι συνδέεται με την σύζυγό του, πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του έτους, ή τον ξαφνικό θάνατο του Τόμας Κίνγκστον.

Η «απογυμνωμένη» μοναρχία

Η μοναξιά της Καμίλα έχει εγείρει ανησυχίες για την απογυμνωμένη μοναρχία καθώς και ερωτήματα για το οποίος είναι υπεύθυνος σε μία περίοδο που τόσα βασικά μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι εκτός δημοσιότητας.

Βασιλικές πηγές δήλωσαν στους Sunday Times: «Παρόλο που δεν περίμενε ότι θα βρεθεί να ηγείται της οικογένειας, η βασίλισα είναι προετοιμασμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για τον θεσμό»

«Έχει εκπλαγεί από την αντίδραση του κόσμου. Έχει βρει αποθέματα ενέργειας που δεν πίστευε ότι είχε και η εκτίμησή της από όσους εργάζονται στο παλάτι έχει εκτιναχθεί στα ύψη από τότε που βρέθηκε στο τιμόνι».

Αναλαμβάνει το Παλάτι ο Ουίλιαμ

Ενώ η Καμίλα απολαμβάνει μέρες -επάξια κερδισμένες- ξεκούρασης, ο Ουίλιαμ, η πριγκίπισσα Άννα, ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου Εδουάρδος και Σοφία, θα αναλάβουν τις βασιλικές υποχρεώσεις.

Η Καμίλα ανησυχεί για τον σύζυγό της αλλά είναι και η μόνη που έπρεπε να ανταπεξέλθει στο φορτωμένο πρόγραμμα των βασιλικών υποχρεώσεων, ενώ την ίδια ώρα θέλει να είναι και στο πλευρό του Καρόλου και της Κέιτ που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ο Κάρολος πάντως, σύμφωνα με πηγές είναι περήφανος για τη σύζυγό του που εκπροσωπεί την οικογένεια επάξια.

Η δημόσια παρουσία της έχει γεμίσει το κενό της απουσίας της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, που την περασμένη εβδομάδα ήταν το αντικείμενο υστερικών εικασιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Κέιτ συνεχίζει να αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, στο Ουίνδσορ και δεν θα επιστρέψει στα καθήκοντά της μέχρι και μετά το Πάσχα.