ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον: Γιατί έχει να εμφανιστεί δύο μήνες - Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας

H Κέιτ Μίντλετον
H Κέιτ Μίντλετον
ΑΡ

Η δίμηνη απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τη δημόσια ζωή μετά τη χειρουργική επέμβαση, πυροδοτεί φήμες στο διαδίκτυο και έντονη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της

Η παρατεταμένη απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τη δημόσια ζωή έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, γνήσια ανησυχία αλλά και περίεργες θεωρίες συνωμοσίας. Το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι η Κέιτ Μίντλετον θα επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις μετά το Πάσχα, αφότου υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει να εμφανιστει δημόσια από τον Δεκέμβριο, αφήνοντας τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν εικασίες για τη μελλοντική βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, η 42χρονη αναρρώνει στο σπίτι μετά από μια «προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα» τον Ιανουάριο, ορισμένοι ωστόσο ειναι πεπεισμένοι ότι βρίσκεται σε «τεχνητό κώμα».

Στις 17 Ιανουαρίου, το γραφείο του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας ανέφερε σε δήλωση ότι η Κέιτ θα περάσει 10 έως 14 ημέρες στο νοσοκομείο μετά τη χειρουργική επέμβαση και αργότερα θα αναρρώσει στο σπίτι. «Η Βασιλική Υψηλότης της Πριγκίπισσας της Ουαλίας εισήχθη στο νοσοκομείο χθες για προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά. Η επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για 10 έως 14 ημέρες, πριν επιστρέψει στο σπίτι για να συνεχίσει την ανάρρωσή της» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, η παρατεταμένη απουσία της έχει προκαλέσει συζητήσεις. Η πιο δημοφιλής θεωρία είναι ότι υπέστη επιπλοκές κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Η παρουσιάστρια της ισπανικής τηλεοπτικής εκπομπής και δημοσιογράφος Concha Calleja ισχυρίστηκε αρχικά ότι διασωληνώθηκε και τέθηκε σε κώμα μετά τη διαδικασία. «Η απόφαση ήταν να τη βάλουν σε τεχνητό κώμα. Έπρεπε να τη διασωληνώσουν. Αυτό έγινε για να σωθεί η ζωή της» είπε.

Αν και οι δηλώσεις της απορρίφθηκαν ως φήμες από πηγές κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αυτό δεν απέτρεψε τους βασιλικούς παρατηρητές και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το να κάνουν πιο περίεργους ισχυρισμούς για τον βασιλιά. Ο σύζυγος της Κέιτ, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε εκτάκτως από μια προγραμματισμένη τελετή στο κάστρο του Ουίνδσορ επικαλούμενος ένα «προσωπικό θέμα», εθεάθη να παρευρίσκεται μόνος σε γκαλά και εκδηλώσεις, ένα ασυνήθιστο θέαμα.

Το X, πρώην Twitter, πλημμύρισε από memes σχετικά με την εξαφάνιση της Κέιτ. Ορισμένοι θεωρούν ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει αποτραβηχτεί από τα τα φώτα της δημοσιότητας γιατί έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας - ίσως να έχει υποστεί νευρικό κλονισμό - ενώ οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο ακόμη και για διαζύγιο με τον πρίγκιπα της Ουαλίας.

Χρήστης του Reddit έγραψε χαρακτηριστικά: «Είναι περίεργο το γεγονός ότι δεν υπήρχαν φωτογραφίες της να αποχωρεί από το νοσοκομείο όταν πήρε εξιτήριο». Στη συνεχεία, ήρθε και η ανακοίνωση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ, που περιέπλεξε τα πράγματα, δηλώνοντας ότι δεν θα παρευρεθεί στην επιμνημόσυνη δέηση για τον νονό του, τέως Βασιλιά των Ελλήνων, Κωνσταντίνου, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Μία από τις εικασίες στα social media αναφέρει ότι η Κέιτ είναι πολύ άρρωστη και γι' αυτό δεν μπορεί πλέον να ασκεί τα βασιλικά της καθήκοντα. Ενώ μια από τις πιο τρελές θεωρίες που έχουν διατυπωθεί είναι ότι υποβλήθηκε σε λίφτινγκ για... ανόρθωση γλουτών και χρειάζεται πολύ χρόνο για να αναρρώσει. Συγκεκριμένα, στο Twitter ένας ακόλουθος διερωτάται: «Έκανε επέμβαση ανόρθωσης γλουτών η Κέιτ Μίντλετον; Μου έλειψε».