ΚΟΣΜΟΣ

Οδησσός: Αυτός ήταν ο στόχος της πυραυλικής επίθεσης τη μέρα της επίσκεψης Μητσοτάκη

Οδησσός: Αυτός ήταν ο στόχος της πυραυλικής επίθεσης τη μέρα της επίσκεψης Μητσοτάκη
AP.

«Αποστολή εξετελέσθη. Ο στόχος επλήγη», ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας μετά τη σημερινή (06/03) επίθεση κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την ελληνική αποστολή, στην Οδησσό.

Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί έπειτα από τη σημερινή (06/03) επίθεση των ρωσικών δυνάμεων με βαλλιστικούς πυραύλους στο λιμάνι της Οδησσού, η οποία σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μερικά λεπτά πριν από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Μόσχα ανέλαβε την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση, υποστηρίζοντας ότι έπληξε μία βάση μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων πλωτών μέσων.

«Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία. Ο στόχος επλήγη. Χτυπήθηκε ένα υπόστεγο στην εμπορική ζώνη του λιμανιού της Οδησσού, στο οποίο μη επανδρωμένα πλωτά οχήματα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονταν για μάχη», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η Ρωσία έχει «εξαπολύσει» περισσότερες από 880 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και περισσότερους από 170 πυραύλους στις υποδομές του λιμανιού της Οδησσού από τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με Ουκρανό ανώτατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Μόσχα έχει εντείνει τις επιθέσεις στο λιμάνι από τα μέσα Ιουλίου, όταν αποχώρησε από τη συμφωνία με βάση την οποία επέτρεπε την ασφαλή διέλευση των πλοίων που μετέφεραν ουκρανικά σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Σχετικές ειδήσεις