ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδησσός: «Ήχησαν σειρήνες και ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα», συγκλονίζει δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Οδησσός: «Ήχησαν σειρήνες και ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα», συγκλονίζει δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Σαφές μήνυμα στήριξης της Ουκρανίας στον πόλεμο που μαίνεται με τη Ρωσία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό και τη συνάντησή του με τον Ουκρανό Πρόεδρο

Υπό άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας προγραμματίστηκε και έλαβε χώρα η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην Οδησσό όπου συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η επίσκεψή του όμως έγινε στόχος ρωσικών επιθέσεων, καθώς στην Οδησσό έπεσαν βαλλιστικοί πύραυλοι από τη Ρωσία, με αποτέλεσμα να ηχήσουν οι σειρήνες και να ενεργοποιηθεί άμεσα η αεράμυνα.

Ακολούθησαν συγκλονιστικές στιγμές καθώς φυγαδεύτηκαν τα μέλη της κυβερνητικής και δημοσιογραφικής αποστολής, τα οποία είναι καλά στην υγεία ενώ δεν τίθεται θέμα για την ασφάλειά τους. «Ακούσαμε ξαφνικά τις σειρήνες να ηχούν, ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε πυραυλικό χτύπημα για το οποίο ακολούθησαν αντίμετρα, δυστυχώς υπάρχουν τρεις νεκροί», είπε η δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη-Ζελένσκι ακούστηκαν οι σειρήνες και υπήρξε ενημέρωση για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους καθώς και για ενεργοποίηση αεράμυνας της περιοχής. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του», διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές.

Την ίδια ώρα, συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει μεταξύ άλλων τη στήριξή του στον Ουκρανό πρόεδρο.

Ειδικότερα, καθώς η ελληνική αποστολή μαζί με την ουκρανική μετακινούνταν στην Οδησσό, πέρασαν μπροστά από την πολυκατοικία που έγινε στόχος ισχυρού ρωσικού «χτυπήματος» με drones το περασμένο Σάββατο (02.03.24).

Το «σφυροκόπημα» στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, με μία συγκλονιστική φωτογραφία από το σημείο της τραγωδίας που καταγράφει μητέρα και μωρό να βρίσκονται αγκαλιασμένοι στα ερείπια, να κάνει τον γύρο του κόσμου. Ανάμεσα στα θύματα ένα βρέφος μόλις 8 μηνών.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους και στάθηκαν για λίγο μπροστά από το κτίριο.

Σχετικές ειδήσεις