ΚΟΣΜΟΣ

Το ανατριχιαστικό σενάριο για τον θάνατο του Εμίλ - Βρέθηκαν λείψανά 8 μήνες από την εξαφάνισή του

Το ανατριχιαστικό σενάριο για τον θάνατο του Εμίλ - Βρέθηκαν λείψανά 8 μήνες από την εξαφάνισή του

Ο Εμίλ Σολέιγ, δυόμισι ετών, εξαφανίστηκε στις 8 Ιουλίου πέρυσι ενώ έμενε με τον παππού και τη γιαγιά του σε ένα χωριό των Άλπεων

«Φως» στην αιτία θανάτου του μικρού αγοριού, που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς το περασμένο καλοκαίρι, και βρέθηκε νεκρό το Σάββατο, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το σπίτι του παππού του, επιχειρούν να ρίξουν Γάλλοι ερευνητές σε μία υπόθεση που συγκλόνισε τη Γαλλία.

Ο Εμίλ Σολέιγ, δυόμισι ετών, εξαφανίστηκε στις 8 Ιουλίου πέρυσι ενώ έμενε με τον παππού και τη γιαγιά του σε ένα χωριό των Άλπεων.

Δύο γείτονες τον είδαν τελευταία φορά να περπατά μόνος σε έναν δρόμο στο Le Vernet, στις γαλλικές Άλπεις.

Το Σάββατο περιπατητές, ανακάλυψαν τα λείψανα και μετά από εξέταση DNA διαπιστώθηκε ότι ανήκουν στο μικρό αγόρι.

Πληροφορίες από τις έρευνες αναφέρουν πως βρέθηκε μόνο μέρος του σώματος, με μερικά οστά και το κρανίο.

Στο χωριό Le Vernet στήθηκαν οδοφράγματα από την αστυνομία και η περιοχή αποκλείστηκε, λόγω των ερευνών της αστυνομίας.

Ο Εμίλ εξαφανίστηκε την επόμενη μέρα που έφτασε στο χωριό για να μείνει με τον παππού και τη γιαγιά του για τις διακοπές.

Φορούσε ένα κίτρινο μπλουζάκι, λευκό σορτς και μικροσκοπικά παπούτσια πεζοπορίας, είπαν τότε οι ερευνητές.

Μεταξύ άλλων τώρα οι αρχές ερευνούν και το ανατριχιαστικό σενάριο το παιδί να δολοφονήθηκε και να το μετέφεραν πρόσφατα στο σημείο όπου βρέθηκε πρόσφατα. Αυτή την εκδοχή έρεχεται να ενισχύσει το γεγονός, ότι τα λείψανα του δυόμιση ετών αγοριού βρέθηκαν σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το σπίτι όπου διέμενε, και η συγκεκριμένη περιοχή είχε ερευνηθεί ενδελεχώς από τις πρώτες ώρες της εξαφάνισής του, χωρίς να βρεθεί κανένα ίχνος.

Μιλώντας σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος του Le Vernet, δήλωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τα λείψανα δεν είχαν βρεθεί νωρίτερα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν τακτικά το μονοπάτι κοντά. Το χρησιμοποίησα την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εθελοντές ερευνητές ήταν εκεί, είμαι σίγουρος. Ήμουν εκεί κατά τη διάρκεια των ερευνών [στο έδαφος από εκείνους που έψαχναν τον Émile] και οι χωροφύλακες δεν θα μπορούσαν να τον χάσουν μαζί με τα σκυλιά.

Η μυστηριώδης υπόθεση έχει προκαλέσει συγκρίσεις με το επιτυχημένο δράμα του BBC The Missing, στο οποίο ένα νεαρό αγόρι εξαφανίζεται ενώ βρίσκεται σε διακοπές με την οικογένειά του στη Γαλλία.