Τζούλιαν Ασάνζ: «Ενθουσιασμένη» με την επικείμενη απελευθέρωσή του η σύζυγός του Στέλλα

Υπόθεση Τζούλιαν Ασάνζ: Η σύζυγός του Στέλλα δηλώνει «ενθουσιασμένη» με την επικείμενη απελευθέρωσή του

H σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ
H σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ
AP
1'

Η σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ, η Στέλλα, δήλωσε σήμερα ότι είναι «ενθουσιασμένη» για την επικείμενη απελευθέρωσή του έπειτα από 14 χρόνια δικαστικής μάχης, σχολιάζοντας ότι το νέο είναι «απίστευτο».

Ο 52χρονος Ασάνζ δέχθηκε να δηλώσει ένοχος για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας περί κατασκοπείας, σύμφωνα με το αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο των Βόρειων Μαριανών Νήσων, με αντάλλαγμα να αφεθεί ελεύθερος έπειτα από πέντε χρόνια που κρατούνταν στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς στο Λονδίνο. Προηγουμένως είχε περάσει επτά χρόνια έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Είμαι απλώς ενθουσιασμένη», δήλωσε η Στέλλα Ασάνζ στο ραδιόφωνο του BBC. «Θα είναι ελεύθερος μόλις λάβει την υπογραφή του δικαστή και αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή αύριο», πρόσθεσε μιλώντας από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου αναμένεται να μεταβεί ο Ασανζ αφού παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στο νησί Σαϊπάν του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η Στέλλα Ασάνζ δήλωσε ότι πέταξε για την Αυστραλία την Κυριακή μαζί με τα δύο παιδιά που έχει αποκτήσει με τον Τζούλιαν, ηλικίας 7 και 5 ετών. Πρόσθεσε ότι τους είπε ότι έρχεται μια «μεγάλη έκπληξη», αλλά δεν ήταν σίγουρη τι θα συμβεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Δεν ήμασταν πραγματικά σίγουροι μέχρι τις τελευταίες 24 ώρες ότι όντως θα συμβεί», τόνισε. Η Στέλλα Ασάνζ σημείωσε ότι δεν θέλει να πει πολλά μέχρι ο Αμερικανός δικαστής να υπογράψει τη συμφωνία. «Είναι απλώς απίστευτο. Μοιάζει σα να μην είναι αληθινό», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή