Συναγερμός στην Αυστρία: Πυροβολισμοί σε σχολείο - Στους 9 οι νεκροί, αυτοκτόνησε ο δράστης
Ο ένοπλος δράστης είναι πιθανότατα μαθητής του σχολείου - Συγκεχυμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί

Μακελειό σε σχολείο στο Γκρατς της Αυστρίας, όπου ένοπλος, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μαθητή, άνοιξε πυρ σε κατάσταση αμόκ, σκοτώνοντας 9 ανθρώπους, με κάποια γερμανικά μέσα να ανεβάζουν στους 10 τους νεκρούς.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί και είναι σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση με ελικόπτερα, ενώ συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική ομάδα Cobra.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα των νεκρών, ούτε έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο και δεύτερου δράστη.
Τα θύματα όπως αναφέρουν πρώτες πληροφορίες είναι τέσσερα κορίτσια από την 5η τάξη. Ένας μαθητής φέρεται ότι σκοτώθηκε έξω από το κτίριο, τρεις μαθητές από την 8η τάξη λέγεται επίσης ότι πυροβολήθηκαν.
Ο φερόμενος ως δράστης είχε αυτοκρονήσει στην τουαλέτα του σχολείου όταν έφτασε η ομάδα Cobra. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Sabri Yorgun δήλωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις ήταν μεταξύ εκείνων που στάλθηκαν στο γυμνάσιο μετά από κλήση στις 10 το πρωί.
Είπε ότι οι αρχές εργάζονται για να αποκτήσουν μια γενική εικόνα του τι είχε συμβεί.
Οι αρχές πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλά όπλα στους πυροβολισμούς και θα μπορούσαν να εμφανιστούν περισσότερα θύματα.
Επικαλούμενα την τοπική αστυνομία, τα αυστριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ORF μετέδωσαν ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, συμπεριλαμβανομένων μαθητών και δασκάλων.
Το Γκρατς βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας και έχει περίπου 300.000 κατοίκους.
Σχετικές ειδήσεις
Σχόλια
Trending
