ΚΟΣΜΟΣ

Η Fiat υποχρεούται να επαναπροσλάβει 145 εργαζόμενους

Η Fiat υποχρεούται να επαναπροσλάβει 145 εργαζόμενους

Τους 145 απολυμένους εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat δικαίωσε δικαστήριο της Ρώμης, όλοι τους μέλη του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν μείνει χωρίς δουλειά, εξαιτίας της απόφασης της αυτοκινητοβιομηχανίας του Τορίνου, κατά την δημιουργία της νέας εταιρίας Newco, να μην τους συμπεριλάβει στο προσωπικό προς επαναπρόσληψη.

Το συνδικάτο Cgil, υποστήριξε ανέκαθεν ότι «η συγκεκριμένη διάκριση οφειλόταν στην πολιτική τοποθέτηση των μελών του», τονίζοντας, παράλληλα, ότι «λόγω της στάσης της εργοδοσίας», ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών του στο Πομιλιάνο μειώθηκε από τους τριακόσιους ογδόντα δυο στους διακόσιους επτά.

Η ετυμηγορία βασίστηκε στη θέση της εισαγγελίας ότι δεν θα μπορούσε να είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα άτομα που επελέγησαν για να εργασθούν στην νέα εταιρία Newco, δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, του Cgil.

Πέρα από την επαναπρόσληψη των εκατόν σαράντα πέντε εργατών, σε δεκαεννέα περιπτώσεις η Fiat πρέπει να καταβάλει και χρηματικές αποζημιώσεις.