ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκοκύπρια αθλήτρια: Εκπροσωπώ την Τουρκική Δημοκρατία της Β. Κύπρου

Τουρκοκύπρια αθλήτρια: Εκπροσωπώ την Τουρκική Δημοκρατία της Β. Κύπρου

Μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν τουρκοκυπριακές οργανώσεις στα κατεχόμενα για την... "απομόνωση" και τον "αποκλεισμό" των Τουρκοκυπρίων αθλητών, νέο κρούσμα προέκυψε, αυτή τη φορά μετά από δηλώσεις Τουρκάλας αθλήτριας του στίβου.

Συγκεκριμένα, η Μελίζ Ρεντίφ η οποία πρόκειται να αγωνιστεί στη σκυταλοδρομία 4Χ400 δήλωσε σε ιστοσελίδα της πατρίδας της πως νιώθει ότι εκπροσωπεί πρώτα την διεθνώς μη αναγνωρισμένη "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου", το ψευδοκράτος δηλαδή, και μετά την Τουρκία.

Η Ρεντίφ έχει γεννηθεί στα κατεχόμενα και όπως δηλώνει νιώθει ότι αντιπροσωπεύει πρώτα από όλα τους Τούρκους της Μεγαλονήσου του οποίους και θέλει να κάνει περήφανους.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ στο Λονδίνο. Είμαι ανυπόμονη μέχρι τον αγώνα. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά ανυπομονούμε να ξεκινήσει. Όταν βγούμε στην Ολυμπιακή πίστα, δεν θα εκπροσωπώ απλώς την Τουρκία, αλλά θα μεταφέρω την προσδοκία και τις ελπίδες ολόκληρου του τουρκικού έθνους της Κύπρου! Αισθάνομαι πολύ περήφανη, η υποστήριξη είναι πολύ μεγάλη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων