ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Προς απεργιακές κινητοποιήσεις

Lufthansa: Προς απεργιακές κινητοποιήσεις

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο εκατοντάδων ματαιώσεων πτήσεων βρίσκονται όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν το προσεχές διάστημα με τη Lufthansa, καθώς πιλότοι και αεροσυνοδοί προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις μετά την κατάρρευση, αργά χθες το βράδυ, των συνομιλιών με την εργοδοσία.

Το ιπτάμενο προσωπικό της εταιρείας -που είναι και η μεγαλύτερη αεροπορική στη Γερμανία- διεκδικεί αύξηση κατά 5% στους μισθούς, που παραμένουν στάσιμοι τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι σήμερα θα διεξαχθούν κανονικά οι πτήσεις παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνει η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση, καθώς όπως δήλωσε το συνδικάτο Ufo, το οποίο εκπροσωπεί τους περίπου 19.000 ιπτάμενους της Lufthansa, τις περισσότερες φορές θα ανακοινώνει τις απεργίες την τελευταία στιγμή.

Όλα αυτά ενώ η Lufthansa έχει ανακοινώσει τις περικοπές 3.500 θέσεων εργασίας, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 3% του εργατικού δυναμικού της των 117.000 υπαλλήλων παγκοσμίως, και το πάγωμα των επενδύσεών της με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας της.

Ροή Ειδήσεων