ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Διαμαρτυρία στην Σερβία για βλάσφημη έκθεση για Καινή διαθήκη

Βίντεο: Διαμαρτυρία στην Σερβία για βλάσφημη έκθεση για Καινή διαθήκη

Μια έκθεση μιας λεσβίας Σουηδέζας φωτογράφου που παρουσιάζει γνωστές ιστορίες της Καινής Διαθήκης με πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους και λεσβίες, άνοιξε στο Βελιγράδι, εν μέσω ισχυρών διαμαρτυριών από χιλιάδες ορθόδοξους χριστιανούς και ακτιβιστές.

Οι διαμαρτυρίες αφορούν την έκθεση με το όνομα ‘Ecce Homo’ (‘Ίδε ο Άνθρωπος’) της Σουδέζας Elisabeth Ohlson Wallin (φώτο) την οποία φιλοξενεί το ‘Κέντρο Πολιτιστικής Εξυγίανση’ (CKZD).

Στις φωτογραφίες της εν λόγω έκθεσης εμφανίζονται γνωστά περιστατικά από την Καινή Διαθήκη, όπως τα Θεοφάνεια, ο Μυστικός Δείπνος και ο Γολγοθάς, τα οποία όμως, μέσα από το πρίσμα της λεσβίας «καλλιτέχνιδας» κακοποιούνται, με αποτέλεσμα, να εμφανίζονται ομοφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ ντυμένοι με αποκαλυπτικά και προκλητικά ρούχα.

Έτσι, στον «Μυστικό Δείπνο» η Wallin παρουσιάζει τον ‘Ιησού’ να είναι ντυμένος με γυναικείο φόρεμα και να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια, ενώ οι ‘απόστολοι’ φορούν γυναικεία εσώρουχα και σαδομαζοχιστικά κοστούμια. Σε άλλη φωτογραφία δύο λεσβίες παριστάνουν τον 'Ιωσήφ με την Μαρία'.