ΚΟΣΜΟΣ

Στο ζενίθ η δημοτικότητα της Μέρκελ

Στο ζενίθ η δημοτικότητα της Μέρκελ

Μπορεί η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ να μην είναι αρεστή στους Έλληνες, οι Γερμανοί, όμως,φαίνεται πως είναι πλήρως ικανοποιημένοι με την Καγκελάριό τους.

Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο του κρατικού σταθμού ZDF, το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ κατέγραψε άνοδο, φτάνοντας στο 39%, σε αντίθεση με το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών που ανέρχεται στο 29%.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σοσιαλδημοκράτη Πέερ Στάινμπρουκ για την Καγκελαρία, το κόμμα της Μέρκελ είχε εμφανίσει μία μικρή πτώση, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε πρόσκαιρη.

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) εξακολουθούν με 4% να μένουν κάτω από το όριο εισόδου στο Κοινοβούλιο (5%), ενώ στα ίδια ποσοστά και εκτός Βουλής πέφτουν οι Πειρατές, χάνοντας μια κρίσιμη μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση. Σταθερή στο 6% παραμένει η Αριστερά, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν μια μονάδα και φθάνουν το 13%.

Όσον αφορά στους δύο βασικούς υποψηφίους, η διαφορά μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Πέερ Στάινμπρουκ διευρύνεται κατά έξι μονάδες, καθώς η Καγκελάριος κερδίζει τρεις μονάδες και φθάνει το 52%, όσες ακριβώς χάνει ο σοσιαλδημοκράτης αντίπαλός της, ο οποίος υποχωρεί στο 37%.