ΚΟΣΜΟΣ

Σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης η Ινδή - θύμα ομαδικού βιασμού

Σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης η Ινδή - θύμα ομαδικού βιασμού

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται η 23χρονη Ινδή φοιτήτρια, θύμα ομαδικού βιασμού, η οποία έφτασε την Πέμπτη σε νοσοκομείο στη Σιγκαπούρη για θεραπεία.

Η γυναίκα, της οποίας το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί, «έφτασε στο νοσοκομείο Mount Elizabeth σήμερα το πρωί στις 9:05 (1:05 GMT), σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση», ανακοίνωσε το νοσοκομείο με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Στο Νέο Δελχί, νωρίτερα ιατρικές πηγές είχαν αναφέρει ότι η ασθενής θα πρέπει να μεταφερθεί λόγω των τεχνικών δυνατοτήτων του νοσοκομείου της Σιγκαπούρης στις μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Στις 16 Δεκεμβρίου, η φοιτήτρια βιάστηκε από έξι άνδρες σε ένα λεωφορείο, όπου επίσης ξυλοκοπήθηκε με σιδερένια ράβδο πριν οι δράστες την πετάξουν έξω από το όχημα. Η φοιτήτρια πάσχει από σοβαρή εντερική βλάβη και ήταν ήδη σε μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς η κατάστασή της επιδεινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη την έναρξη ειδικής έρευνας για το περιστατικό, που περιγράφεται ως «αποτρόπαιο» από τον πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγχ, ενώ εδώ και δέκα ημέρες στη χώρα σημειώνονται μαζικές διαδηλώσεις.