ΚΟΣΜΟΣ

Ένας Ιάπωνας 115 ετών ο μακροβιότερος άνδρας στον κόσμο

Ένας Ιάπωνας 115 ετών ο μακροβιότερος άνδρας στον κόσμο

Τη θέση του μακροβιότερου άνδρα στον κόσμο στο Βιβλίο Γκίνες κατέλαβε ένας Ιάπωνας, που έγινε 115 ετών και 253 ημερών.

Ο Ζιροεμόν Κιμούρα, από την πόλη Κιοτάνγκο, κοντά στο Κιότο, γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1897 και είναι «μόλις ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία που φτάνει στην ηλικία των 115 ετών», σύμφωνα με το Γκίνες.

Στη διάρκεια της ζωής του Κιμούρα, που εκτείνεται σε τρεις αιώνες, πραγματοποιήθηκαν «τεράστιες κοινωνικές και τεχνολογικές πρόοδοι, όπως ήταν η εμφάνιση των αυτοκινήτων, της τηλεόρασης και του Ίντερνετ, ενώ η Βρετανία είχε στο διάστημα αυτό 6 μονάρχες, η Ιαπωνία 5 αυτοκράτορες και οι ΗΠΑ 20 προέδρους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Κιμούρα έχει 14 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 13 τρισέγγονα. Όπως λέει, οφείλει τη μακροβιότητά του στον κανόνα «τρώγε ελαφρά για να ζήσεις πολύ» που υιοθέτησε στη ζωή του. Εργαζόταν επί 38 χρόνια στο τοπικό ταχυδρομικό γραφείο. Μετά τη συνταξιοδότησή του στράφηκε στην αγροτική ζωή και συνέχισε μέχρι την ηλικία των 90 ετών.

Ο προηγούμενος άνδρας που κατείχε το ρεκόρ μακροβιότητας ήταν ο Τόμας Πίτερ Θόρβαλντ Κρίστιαν Φέρντιναντ «Κρίστιαν» Μόρτενσεν στις ΗΠΑ, ο οποίος έζησε 115 χρόνια και 252 ημέρες.

Ο μακροβιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ είναι η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, η οποία έφτασε στην ηλικία των 122 ετών και 164 ημερών και πέθανε το 1997.

Ο Κιμούρα έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος αυτό το μήνα, όταν η Ντίνα Μανφρεντίνι από την Αϊόβα των ΗΠΑ πέθανε σε ηλικία 115 ετών και 257 ημερών.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στις ράγες: Δεύτερος νεκρός στο μετρό της Νέας Υόρκης

Ρoή Ειδήσεων