ΚΟΣΜΟΣ

Απόδοση ευθυνών για τον θάνατο της 23χρονης ινδής

Απόδοση ευθυνών για τον θάνατο της 23χρονης ινδής

Νωρίτερα από το συνηθισμένο, θα εμφανιστούν ενώπιον που δικαστή, οι πέντε από τους συνολικά έξι συλληφθέντες, που είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία ότι βίασαν και κακοποίησαν μέχρι θανάτου μια 23χρονη φοιτήτρια στην Ινδία.

Η αστυνομία στο Νέο Δελχί ανακοινώνει πάντως ότι «έχει, στην κατοχή της, ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος και των πέντε», δημοσιεύοντας παράλληλα και τα ονοματεπώνυμά τους.

Κατά την μεταφορά των κρατούμενων στο δικαστήριο έχει ήδη ληφθεί η πρόνοια τα αστυνομικά μέτρα να είναι «δρακόντεια», είπε μια αστυνομική πηγή στο Γαλλικό πρακτορείο.

Το πολύ βαρύ κατηγορητήριο (θεωρητικά επισύρει την θανατική ποινή) περιλαμβάνει τις κατηγορίες της απαγωγής, της ληστείας, αναφέρει από την πλευρά της δικαστική πηγή.

Ο βιασμός της φοιτήτριας έγινε εντός λεωφορείου την 16η Δεκεμβρίου, ενώ και οι πέντε υπόδικοι (οι οποίοι δεν είναι πάνω από 35 ετών) είναι μόνιμοι κάτοικοι της ινδικής πρωτεύουσας.

Ο έκτος στη σειρά ενεχόμενος στον ομαδικό βιασμό είναι ένας 17χρονος ο οποίος θα παρουσιαστεί, ξεχωριστά, στη δικαιοσύνη, ενώπιον του δικαστή αρμόδιου για ανήλικους κακοποιούς.