ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ενώπιον του δικαστηρίου οι δράστες του ομαδικού βιασμού

Ινδία: Ενώπιον του δικαστηρίου οι δράστες του ομαδικού βιασμού

Οι πέντε κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της ινδής φοιτήτριας προσάγονται σήμερα για πρώτη φορά ενώπιον της ινδικής δικαιοσύνης.

Οι πέντε άνδρες, για τους οποίους υπάρχουν ιατροδικαστικές αποδείξεις για την εμπλοκή τους στο έγκλημα που έχει συγκλονίσει την Ινδία, είναι να καταδικαστούν σε θάνατο, πιθανόν αν κριθούν ένοχοι. Επίσης, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απαγωγής και της κλοπής.

Οι δύο από αυτούς έδωσαν στη δικαιοσύνη στοιχεία σε μια προσπάθεια να τους επιβληθούν ελαφρύτερες ποινές. Το Σάββατο κατέθεσαν αίτηση να τους δοθεί το καθεστώς «πληροφοριοδότη» κατά των άλλων κατηγορούμενων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν ένα μπλε λεωφορείο της αστυνομίας το οποίο πιστεύεται ότι μεταφέρει τους κατηγορούμενους από την φυλακή Τιχάρ να φτάνει στο δικαστήριο της περιφέρειας Σακέτ. Ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για την αποφυγή επεισοδίων ή ακόμα και επιθέσεων εναντίον των πέντε κατηγορούμενων.

Κανείς από τους πέντε ενήλικες που κατηγορούνται δεν είναι μεγαλύτερος των 35 ετών. Ο έκτος κατηγορούμενος είναι 17 ετών και θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Η νεαρή φοιτήτρια και ο 28χρονος φίλος της επιβιβάστηκαν στις 16 Δεκεμβρίου σε λεωφορείο που συνήθως μετέφερε παιδιά στα σχολεία τους και το οποίο είχε καταλάβει ομάδα έξι αντρών, οι οποίοι βίασαν τη φοιτήτρια και ξυλοκόπησαν την ίδια και τον σύντροφό της προτού τους πετάξουν στο δρόμο.

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο και σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο ο φίλος της 23χρονης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση, τόνισε πως η αστυνομία έχασε πολύτιμο χρόνο και κατήγγειλε την αδιαφορία των περαστικών που δεν προσέφεραν καμιά βοήθεια στο ζευγάρι, το οποίο βρισκόταν αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο.