ΚΟΣΜΟΣ

Μπερίσα: Να ενοποιηθούμε για να απολαύσουμε όσα κερδήθηκαν με αίμα!

Μπερίσα: Να ενοποιηθούμε για να απολαύσουμε όσα κερδήθηκαν με αίμα!

«Η αλβανική κυβέρνηση θα επανεξετάσει όλες τις σχέσεις της με τη Σερβία», δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, αναφερόμενος στην απομάκρυνση του μνημείου από το Πρέσεβο.

Εν τω μεταξύ, ο ελληνικής καταγωγής υπουργός Υγείας, Βαγγέλη Τάβος, ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στο Βελιγράδι, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.

«Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος, η ενοποίηση του αλβανικού έθνους, για να απολαύσουμε αυτά που κέρδισαν με αίμα», δήλωσε ο Σαλί Μπερίσα.

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τις πράξεις βίας εναντίον ορισμένων εγκαταστάσεων και σερβικών νεκροταφείων σε ορισμένες περιοχές του Κοσόβου, και κάλεσε τους Αλβανούς να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Αλβανούς όπου και αν ζουν στην περιοχή μας να αποδείξουν τις ευρωπαϊκές αξίες τους και να αποφεύγουν κάθε πρόκληση που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το αλβανικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε επίσης:

Αλβανοί εξτρεμιστές βεβηλώνουν νεκροταφεία Ορθοδόξων

Αποσύρθηκε το μνημείο των Αλβανών στο Πρέσεβο