ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι βιαστές της Ινδής φοιτήτριας

Αυτοί είναι οι βιαστές της Ινδής φοιτήτριας

Η ταχεία δίκη των πέντε από τους έξι δράστες του ομαδικού βιασμού της 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δλεχί ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών.

Η εισαγγελία παρουσιάζει σήμερα το κατηγορητήριο εις βάρος των πέντε ανδρών (ο έκτος είναι ανήλικος), που περιλαμβάνει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, βιασμού, απαγωγής, καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να υποστηρίξουν πως δεν τους δόθηκαν αντίγραφα της νεκροψίας και σκοπεύουν να αμφισβητήσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ισχυριζόμενοι πως τα αίτια θανάτου της 23χρονης παραμένουν άγνωστα.

«Μετά την διαδικασία αυτή οι δύο πλευρές θα αναφερθούν στις κατηγορίες που στοιχειοθέτησε η αστυνομία, αν αυτές είναι σωστές και αν οι κατηγορούμενοι μπορούν να δικαστούν», δήλωσε συνήγορος των κατηγορούμενων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι κατηγορούμενοι, αν κριθούν ένοχοι, είναι πιθανόν να καταδικαστούν σε θάνατο. Οι συνήγοροί τους έχουν τονίσει πως θα δηλώσουν αθώοι.

Το έγκλημα αυτό αναστάτωσε την χώρα και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση της Ινδίας να πάρει μέτρα για την ασφάλεια των γυναικών. Λόγω της μεγάλης οργής, η δίκη γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι κατηγορούμενοι μεταφέρονται πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Δείτε τη φωτογραφία: