ΚΟΣΜΟΣ

Για βρώμικο πόλεμο κατά του Τσάβες μιλά η διπλωματία της Βενεζουέλας

Για βρώμικο πόλεμο κατά του Τσάβες μιλά η διπλωματία της Βενεζουέλας

Σε "εκστρατεία" της ισπανικής εφημερίδας Ελ Παΐς εναντίον του Ούγκο Τσάβες απέδωσε η Βενεζουέλα την δημοσίευση της φωτογραφίας ενός διασωληνωμένου άνδρα, που ανέφερε ότι απεικονίζει τον ασθενή πρόεδρο της Βενεζουέλας.

"Μετά το άρθρο της 13ης Απριλίου 2002 με το οποίο η Ελ Παΐς δικαιολογούσε το πραξικόπημα κατά του προέδρου Τσάβες, η κάλυψη της Βενεζουέλας από την εφημερίδα λίγο μας έχει εκπλήξει, όμως η σημερινή πράξη ξεπέρασε κάθε όριο" υποστήριξε η πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Μαδρίτη.

Για την πρεσβεία, "η δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας καταδεικνύει για μία φορά ακόμη τη σκληρότητα με την οποία αυτή η εφημερίδα εξυπηρετεί τον μηχανισμό για τη διάδοση της προπαγάνδας που εξυφαίνεται στα εργαστήρια του βρώμικου πολέμου κατά του προέδρου Τσάβες" .

Η διπλωματική αποστολή του Καράκας κατήγγειλε επίσης πως "αυτή η φωτογραφία κυκλοφορεί από τις αρχές Ιανουαρίου, η αυθεντικότητά της έχει διαψευστεί πολλές φορές" και πως ,μία ελάχιστη έρευνα στο Διαδίκτυο, θα επέτρεπε στην εφημερίδα να βρει την διάψευση της γνησιότητας του οπτικού αυτού υλικού.

Νωρίτερα, ο υπουργός Πληροφόρησης Ερνέστο Βιγιέγας είχε καταγγείλει στον λογαριασμό του στο Twitter την δημοσίευση μίας "τόσο γκροτέσκας, όσο και ψεύτικης φωτογραφίας", που είναι αποκομμένη από ένα βίντεο χειρουργικής επέμβασης ενός άλλου ασθενούς που πάσχει από ακρομεγαλία-υπερτροφίας των οστών του προσώπου και των άκρων-που είχε αναρτηθεί στο YouTube.