ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στο ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στο ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο

Για τρίτη ημέρα πλέει ακυβέρνητο στον Κόλπο του Μεξικού το κρουαζιερόπλοιο «Carnival Triumph», στο οποίο επιβαίνουν 4.200 άνθρωποι.


Το κρουαζιερόπλοιο παρακολουθούν από κοντά πλοία της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, καθώς ρυμουλκείται σε λιμάνι της Αλαμπάμα. Πάντως, δεν αναμένεται οι 3.143 επιβάτες και τα 1.086 μέλη του πληρώματος να πατήσουν στεριά πριν από την Πέμπτη.

Το πλοίο παραμένει ακυβέρνητο από την Κυριακή, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ωστόσο, οι συνθήκες πάνω στο πλοίο είναι «τρομακτικές», όπως τις περιγράφουν οι επιβάτες. «Η δυσοσμία είναι τόσο άσχημη που φέρνει αναγούλα. Ο κόσμος κάνει εμετό μόνο από την οσμή. Υπάρχουν περιττώματα παντού στο κατάστρωμα», δήλωσε ένας επιβάτης στο CNN.

Οι επιβάτες επίσης δίνουν μάχη για το ελάχιστο φαγητό.

Η εταιρεία, από τη μεριά της, ανακοίνωσε για τις συνθήκες που επικρατούν στο κρουαζιερόπλοιο: «Υπάρχει τρεχούμενο νερό στις καμπίνες και -παρόλο που είναι κρύο- οι επιβάτες μπορούν να πλυθούν. Κάποιες τουαλέτες λειτουργούν στους κοινούς χώρους και σε ορισμένες καμπίνες. Υπήρξε ένα διάστημα που καμία τουαλέτα δεν λειτουργούσε, όμως οι τεχνικοί κατάφεραν να φτιάξουν κάποιες σήμερα το πρωί». Επίσης, ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας προσέθεσε ότι οι επιβάτες μπορούν να γευματίζουν στο εστιατόριο της πισίνας.

Η «Carnival Cruise Lines» θα επιστρέψει το πλήρες αντίτιμο στους επιβάτες καθώς και τα έξοδα μεταφοράς τους.