ΚΟΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία το δαχτυλίδι αρραβώνων του Ναπολέοντα

Σε δημοπρασία το δαχτυλίδι αρραβώνων  του Ναπολέοντα

Ένα σπάνιο και ιστορικό κειμήλιο της γαλλικής ιστορίας βγαίνει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα στο Παρίσι.

Ο Οίκος Osenat βγάζει στο σφυρί το δαχτυλίδι αρραβώνων που πρόσφερε ο Ναπολέων Βοναπάρτης στην πρώτη του σύζυγο Ιωσηφίνα, λίγες ημέρες πριν παντρευτούν τον Μάρτιο τους 1976.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών πρόκειται για ένα σχετικά απλό δαχτυλίδι καθώς "εκείνη την εποχή, ο Ναπολέων είχε πολύ λίγα χρήματα”. Στολισμένο με ένα διαμάντι και ένα ζαφείρι , το χρυσό δαχτυλίδι αρραβώνων εκτιμάται ότι εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι και τα 12.000 ευρώ στην δημοπρασία, που θα γίνει στις 24 Μαρτίου στο Φοντενεμπλό, νότια του Παρισιού.

Ο στρατηγός Ναπολέων παντρεύτηκε την χήρα του Γάλλου αριστοκράτη Alexandre de Beauharnais, Ιωσηφίνα στις 9 Μαρτίου 1796 , εν μέσω έντονων συγκρούσεων με την οικογένεια του που δεν ήθελαν να παντρευτεί ο γιος τους μια μεγαλύτερη χήρα με δύο παιδιά.

Δύο ημέρες μετά το γάμο του, ο Ναπολέων έφυγε σε εκστρατεία, για να οδηγήσει το γαλλικό στρατό στην Ιταλία. Το ζευγάρι χώρισε το 1810, λόγω της αδυναμίας της Ιωσηφίνας να χαρίσει ένα παιδί στον Ναπολέοντα ένα παιδί.Παρά τις πολλές υποθέσεις και τις φήμες για μετέπειτα δεσμούς , ή για έναν δεύτερο γάμο, ο Ναπολέων δεν ξέχασε ποτέ την γυναίκα του και τα τελευταία λόγια του, ήταν: "Η Γαλλία. Ο στρατός. Ο επικεφαλής του στρατού . Ιωσηφίνα" .