ΚΟΣΜΟΣ

Ο μακελάρης του Ντένβερ δηλώνει παρανοϊκός για να γλιτώσει!

Ο μακελάρης του Ντένβερ δηλώνει παρανοϊκός για να γλιτώσει!

Νέα τροπή έχει πάρει η υπόθεση της εκδίκασης του μακελάρη του Ντένβερ, Τζέιμς Χολντ, ο οποίος έκανε την είσοδό του σε αίθουσα κινηματογράφου, την ημέρα της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Batman, και άνοιξε πυρ κατά των αθώων και ανυποψίαστων θεατών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο.

Το αποτέλεσμα, ήταν, ο 24χρονος να αφαιρέσει τη ζωή από 12 ανθρώπους ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, ενώ τραυμάτισε άλλους 52.Τώρα, οι δικηγόροι του έκανα γνωστή την πρόθεσή τους, να επικαλεστούν πως ο φοιτητής της νευρολογίας, δεν θα πρέπει να καταδικαστεί λόγω παραφροσύνης.

Όμως, δεν είναι ακόμη σίγουρο πως το αίτημά τους θα γίνει δεκτό από το δικαστήριο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ηuffington Ρost, θα πρέπει να καταβάλουν μπροστά στους δικαστές έγγραφα, τα οποία θα αποδεικνύουν τις ψυχικές νόσους του μακελάρη, μέσω από το ιατρικό αρχείου γιατρών που τον έχουν παρακολουθήσει ανά καιρούς.

Οι εισαγγελείς, από την άλλη, δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη, αν υπάρχει περίπτωση ο 24χρονος να καταδικαστεί με θανατική ποινή, αλλά μπορούν να το αποφασίσουν, μέχρι και 60 ημέρες μετά την τελική ακρόαση του κατηγορημένου, η οποία είναι στις 12 Μαρτίου.«Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα εδώ.

Ο κατηγορούμενος πρέπει να καταδικαστεί ποινικά, εκτός αν κριθεί αθώος λόγω παραφροσύνης» είναι τα λόγια του Κάρεν Στάινχάουζερ, ο οποίος είναι δικηγόρος αλλά και καθηγητής σε νομικά ζητήματα.Στη συνέχεια, διευκρίνισε, πως ο νόμος είναι σαφέστατος, καθώς χρειάζεται να κατατεθούν χαρτιά μέσα από τα οποία πρέπει να αποδεικνύεται το ιστορικό ψυχικών ανωμαλιών. Σε διαφορετική περίπτωση, ο νόμος, αντί να υπηρετεί τη δικαιοσύνη, ουσιαστικά, είναι άδικος.