ΚΟΣΜΟΣ

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα το σκηνικό στο κέντρο του Καράκας

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα το σκηνικό στο κέντρο του Καράκας

Φοιτητές οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης και της εκλογικής επιτροπής της Βενεζουέλας συγκρούστηκαν με οπαδούς του θανόντος προέδρου της χώρας, Ούγκο Τσάβες, στην πόλη του Καράκας.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν άδεια μπουκάλια και πέτρες και οι συμπλοκές γρήγορα γενικεύτηκαν.Ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

Οι 300 περίπου φοιτητές πορεύονταν με αντικυβερνητικά συνθήματα σε δρόμους του κεντρικού Καράκας, όταν συνάντησαν 100 οπαδούς του καθεστώτος Τσάβες, οι οποίοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, άρχισαν να εκσφενδονίζουν εναντίον τους πέτρες και μπουκάλια.

Οι φοιτητές επέστρεψαν τα αντικείμενα με τον ίδιο τρόπο, ενώ στη συνέχεια μέλη των δύο μπλοκ συνεπλάκησαν και σώμα με σώμα.Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων στην προσπάθειά της να διαλύσει τις δύο ομάδες διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές από τον φοιτητικό χώρο ζητούσαν από την εκλογική επιτροπή να αφαιρέσει από τους εκλογικούς κανονισμούς την πρόβλεψη περί καταγραφής των δακτυλικών αποτυπωμάτων των ψηφοφόρων πριν εκείνοι να ψηφίσουν.

Ζητούσαν επίσης η κυβέρνηση να μην επεμβαίνει στην πολιτική διαμάχη εν όψει των προεδρικών εκλογών της 14ης Απριλίου.