ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συλλήψεις μελών της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C

Τουρκία: Συλλήψεις μελών της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C

Εννέα άτομα που φέρονται ότι ανήκουν στην ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C, συνέλαβε η τουρκική αστυνομία, μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις, το βράδυ της Τρίτης στην Άγκυρα.


Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε μια λαϊκή συνοικία της τουρκικής πρωτεύουσας, στα γραφεία πολλών ενώσεων που φέρονται ότι συνδέονται με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C).

Πρόκειται για τη συνοικία Μαμάκ, γνωστή ως προπύργιο των Κούρδων και των ακροαριστερών ακτιβιστών.

Δύο μικρές βόμβες εξερράγησαν το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το υπουργείο Δικαιοσύνης, τραυματίζοντας ελαφρά τη σύζυγο ενός υπαλλήλου, ενώ την ίδια στιγμή μια ρουκέτα έπληττε την έδρα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Το DHKP-C ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις. Αυτό το εκτός νόμου κίνημα, το οποίο χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και άλλες χώρες, έχει πραγματοποιήσει από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 στο τουρκικό έδαφος πολυάριθμες βίαιες ενέργειες, μεταξύ των οποίων και το φόνο ενός υπουργού.

Επίσης, έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση καμικάζι, την 1η Φεβρουαρίου, εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, από την οποία σκοτώθηκε ένας Τούρκος φρουρός ασφαλείας.

Τουρκία: Συλλήψεις μελών της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C