ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Αμερικανός συγγραφέας είχε... προβλέψει το χτύπημα στη Βοστώνη

ΣΟΚ: Αμερικανός συγγραφέας είχε... προβλέψει το χτύπημα στη Βοστώνη

Μια ακόμα περίεργη σύμπτωση βγήκε στην επιφάνεια γύρω από το αιματηρό χτύπημα στη Βοστώνη

Δυο μέρες μετά μια νέα θεωρία συνωμοσίας συζητάται, με αφορμή το βιβλίο του Τομ Λόνεργκαν «Heartbreak Hill – Θρίλερ στο μαραθώνιο της Βοστώνης» που είχε εκδοθεί το 2002.

Μιλώντας στη Huffington Post ο Λόνεργκαν ανέφερε ότι όταν είδε στην τηλεόραση τις σκηνές από το μακελειό της Βοστώνης δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του με αυτό που έβλεπε. «Ακριβώς όπως το είχα προβλέψει, δεν μπορούσα να το πιστέψω» πρόσθεσε.

Οι ομοιότητες του βιβλίου του Λόνεργκραν με την προχθεσινή δολοφονική επίθεση προκαλούν ανατριχίλα και κάνουν πολλούς να υιοθετήσουν θεωρίες συνωμοσίας

Η υπόθεση του βιβλίου έχει ως εξής:

Μια τρομοκρατική ομάδα τοποθέτησε και πυροδότησε εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστώνης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί αθλητές και απλοί θεατές. Σύμφωνα με την υπόθεση του βιβλίου, η οποία είναι πανομοιότυπη με την πολύνεκρη επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης, ακροδεξιοί εξτρεμιστές απειλούν να ενεργοποιήσουν μια σειρά από βόμβες κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούν οι μαραθωνοδρόμοι, αλλά η προσπάθεια τους ανακαλύφθηκε.

Πρόκειται άραγε για σύμπτωση ή οι τρομοκράτες εμπνεύστηκαν από το βιβλίο;

«Οταν είδα τις ειδήσεις, δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου την ιδέα ότι ίσως κάποιος εμπνεύστηκε από το το μυθιστόρημά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.

Πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε η συμμετοχή του ίδιου του συγγραφέα στο μαραθώνιο της Βοστώνης το 1996 « Καθώς έτρεχα, σκεφτόμουν συνέχεια ότι σε λίγο θα εκραγεί κάποια βόμβα».