ΚΟΣΜΟΣ

Νέλσον Μαντέλα: «Έχει τις αισθήσεις του και αναγνωρίζει πρόσωπα»

Νέλσον Μαντέλα: «Έχει τις αισθήσεις του και αναγνωρίζει πρόσωπα»

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα έχει τις αισθήσεις του και αναγνωρίζει επισκέπτες στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στην Πρετόρια, δήλωσε την Τετάρτη ο βασιλιάς της φυλής Θέμπου, στην οποία ανήκει και ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.


«Είναι καλά», τόνισε ο βασιλιάς Μπουγιελεζάγια Νταλινντιέμπο, ο οποίος είναι ανιψιός του ιστορικού ηγέτη.

«Δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά με αναγνώρισε και έκανε μερικά νεύματα αναγνώρισης, μεταξύ άλλων με τα μάτια», πρόσθεσε ο ίδιος, κρατώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους για την πορεία της υγείας του 94χρονου Μαντέλα.

Πρόσθεσε ότι ο θείος του υποβοηθείται με πολλούς τρόπους και είναι συνδεδεμένος με πολλά σωληνάκια.

Ο Νταλινντιέμπο έφθασε στο νοσοκομείο συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία αρχηγών φυλών για να «αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο ηγέτη».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση χαρακτήρισε την κατάσταση του κ. Μαντέλα «κρίσιμη αλλά σταθερή», ενώ μέλη της οικογένειάς του έδωσαν θετικά μηνύματα για την εξέλιξή της.

Οι ιατροί που παρακολουθούν τον νοτιοαφρικανό πρώην πρόεδρο έχουν απορρίψει κάθε σκέψη για διακοπή της μηχανικής υποστήριξης στον ασθενή, με εξαίρεση την περίπτωση που θα παρουσιαστεί σοβαρή αδράνεια ζωτικών οργάνων.