ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ένταση μεταξύ Αιγύπτου-Τουρκίας: Σύλληψη Τούρκου για κατασκοπεία

Νέα ένταση μεταξύ Αιγύπτου-Τουρκίας: Σύλληψη Τούρκου για κατασκοπεία

Η Αίγυπτος έχει συλλάβει έναν Τούρκο πολίτη ως ύποπτο για κατασκοπεία και συνωμοσία με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.


Η σύλληψη αυτή θα μπορούσε να είναι μια νέα πηγή έντασης ανάμεσα στην Άγκυρα και στο Κάιρο, οι σχέσεις των οποίων έχουν διαταραχθεί μετά την αποπομπή, τον Ιούλιο, από την αιγυπτιακή προεδρία του Μοχάμεντ Μόρσι.

Ειδικότερα, ο Ραζίτ Ογκούζ, ένας Τούρκος 46 ετών, συνελήφθη στην πόλη Ισμαηλία βορειοανατολικά του Καΐρου στις 28 Αυγούστου, ενώ φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Το MENA ανέφερε πως εκπρόσωποι της τουρκικής αποστολής στο Κάιρο παρακολουθούν την υπόθεσή του και τον έχουν επισκεφθεί στη φυλακή.

Η Τουρκία έχει αναδειχθεί σε έναν από τους δριμύτερους επικριτές διεθνώς της απομάκρυνσης του Μόρσι, χαρακτηρίζοντάς την ένα «απαράδεκτο πραξικόπημα».

Ανακάλεσε τον πρεσβευτή της τον Αύγουστο έπειτα από μια βίαιη καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι. Ο τούρκος πρεσβευτής επέστρεψε στο Κάιρο αυτό το μήνα, αλλά η Αίγυπτος δήλωσε ότι δεν θα ανταποδώσει μέχρι η Τουρκία να σταματήσει την «ανάμιξή» της.