ΚΟΣΜΟΣ

Νέες σφοδρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Νέες σφοδρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Ένας υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, έχασε τη ζωή του αφού τραυματίστηκε από πυρά στις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο του Καΐρου ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές, δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν καθώς οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην συνοικία Μάνιαλ. Επεισόδια σημειώθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις, καθώς υποστηρικτές της Αδελφότητας αψήφησαν την καταστολή του στρατού και της αστυνομίας.

Στο Κάιρο η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πραγματικών πυρών για να εμποδίσει τους ισλαμιστές να φτάσουν στην εμβληματική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Άνδρες που επέβαιναν σε ένα όχημα του αιγυπτιακού στρατού χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών, που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ταχρίρ, μετέδωσε και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Επεισόδια αναφέρθηκαν επίσης στην Αλεξάνδρεια και στην Ισμαηλίγια.

Εξάλλου ένοπλοι σκότωσαν δύο Αιγύπτιους στρατιώτες σε επίθεση στην Ισμαηλίγια, ενώ δυο ακόμη τραυματίστηκαν. Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν, σύμφωνα με το MENA.

Μια συμμαχία των Αδελφών Μουσουλμάνων κάλεσε σε διαδηλώσεις στην Ταχρίρ την Κυριακή, ημέρα των ένοπλων δυνάμεων, ενώ σε κινητοποίηση κάλεσαν και υποστηρικτές του στρατού.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό την 3η Ιουλίου.