ΚΟΣΜΟΣ

Εξοργισμένη η Google για το σενάριο υποκλοπών από την NSA

Εξοργισμένη η Google για το σενάριο υποκλοπών από την NSA

Την οργή της για τις ενδεχόμενες υποκλοπές της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) από τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας εξέφρασε η Google, μετά το σχετικό δημοσίευμα της Washington Post.

«Είμαστε εξοργισμένοι με το σημείο όπου έχει φτάσει η κυβέρνηση για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά μας δίκτυα, κάτι που υποδηλώνει την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ντράμοντ, επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η NSA κατάφερε να «εισχωρήσει» τόσο στα κέντρα δεδομένων της Google όσο και της Yahoo, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.

Ο κ. Ντάμοντ δήλωσε ότι η Google είχε εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες της για το ενδεχόμενο των εν λόγω υποκλοπών. «Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τα συστήματα κρυπτογράφησης σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες της Google», είπε.

Διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως η εταιρεία δεν παρέχει σε καμία κυβέρνηση πρόσβαση στα συστήματά της.

Όσον αφορά στη Yahoo, εκπρόσωπός της δήλωσε ότι υπάρχουν αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των data centers της, και δεν έχει δοθεί πρόσβαση στην NSA ή σε άλλες υπηρεσίες.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έγγραφα που προέκυψαν στο πλαίσιο των αποκαλύψεων του Έντουαρντ Σνόουντεν και συνεντεύξεις με αξιωματούχους.

Στα έγγραφα αναφερόταν ότι είχαν υποκλαπεί εκατομμύρια αρχεία και είχαν σταλεί από τα δίκτυα της Yahoo και της Google στα κεντρικά γραφεία της NSA.

Ο επικεφαλής της NSA, Κιθ Αλεξάντερ, αρνήθηκε ότι η Υπηρεσία είχε πρόσβαση στα δίκτυα των εταιρειών. Πρόσθεσε ότι η NSA είχε αποκτήσει πρόσβαση σε χιλιάδες και όχι εκατομμύρια διαδικτυακά αρχεία, με νόμιμο τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος Google: Με την καινοτομία η Ελλάδα θα βγει από την κρίση

Συνάντηση Σαμαρά με τον επικεφαλής της Google

H NSA διαψεύδει ότι είχε στόχο το Βατικανό

Το χρονικό των πολιτικών παρακολουθήσεων