ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ! Η τρομακτική αλήθεια για τη βάναυση σκληρότητα στα ζώα

ΣΟΚ! Η τρομακτική αλήθεια για τη βάναυση σκληρότητα στα ζώα

Έχετε ακούσει για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για ζώα; Τα ανυπεράσπιστα ζώα σε αυτούς τους χώρους (μερικές φορές πολύ μικρά νεογέννητα ή άρρωστα, ή προχωριμένης ηλικίας) παραδίνονται στο έλεος των σκυλιών, τα οποία διδάσκονται να κυνηγούν τα άγρια ​​ζώα. Προς το παρόν δεν είναι δυνατό να σταματήσουν αυτοί οι άνισοι αγώνες.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι επιθυμούντες να εκπαιδεύσουν το σκυλί τους για κυνήγι αυξάνονται όλο και περισσότερο όπως, εξάλλου, και τα ιδρύματα αυτού του είδους. Ένα δεκάλεπτο «μάθημα» κοστίζει στον ιδιοκτήτη του σκυλιού τουλάχιστον 10 ευρώ. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος το σκυλί μπορεί να χορτάσει το παιχνίδι με το θύμα του: κατά κανόνα, το άγριο θηρίο (συνήθως αλεπούδες, ρακούν, αγριογούρουνα, και μερικές φορές ακόμη και αρκούδες) στερείται οποιουδήποτε μέσου προστασίας. Για παράδειγμα, τις αλεπούδες και τους λύκους χωρίς αναισθησία τους βγάζουν τα νύχια και τα δόντια, έτσι ώστε να μην μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στους καθαρόαιμους σκύλους.

Τις εντυπώσεις της από ένα από αυτού του είδους ιδρύματα στα περίχωρα της Μόσχας αφηγήθηκε στη «Φωνή της Ρωσίας» η Μαρία Γκόλουμπεβα, αγωνίστρια για τα δικαιώματα των ζώων του κινήματος PETA στη Ρωσία:

- Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση είναι οι άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν τα ζώα. Σχεδόν όλα έχουν κάποια ασθένεια ή τραυματισμό. Ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο πράγμα; Όταν ο σκύλος δεν τα καταφέρνει να προσεγγίσει το θύμα, το προσωπικό του σταθμού «βοηθεί» τον πελάτη του: παίρνουν το θηρίο και το κρατούν με τέτοιο τρόπο, ώστε το σκυλί να μπορέσει να επιτεθεί στο θύμα. Με αυξημένο ποσό μπορεί κανείς να συμφωνήσει, ώστε ο σκύλος να κατασπαράξει το ζώο.

Οι Ρώσοι ακτιβιστές του κινήματος των «πρασίνων» προσελκύουν ενεργά την προσοχή της κοινής γνώμης σε αυτό το πρόβλημα. Τον περασμένο μήνα περίπου 112 χιλ. άτομα υπόγραψαν αίτηση για την υιοθέτηση νόμου για την απαγόρευση της δραστηριότητας αυτών των οργανώσεων στη Ρωσία. Η κοινή γνώμη απαιτεί επίσης να εγκριθεί ομοσπονδιακός νόμος «Για την προστασία των ζώων από τη βάναυση συμπεριφορά». Η ομάδα πρωτοβουλίας με επικεφαλής το διάσημο Ρώσο παρουσιαστή τηλεοπτικών προγραμμάτων Μιχαήλ Σίρβιντ υπέβαλε σχετική αίτηση στην Κρατική Δούμα. Σήμερα η συλλογή υπογραφών για την απαγόρευση του βάναυσου κυνηγιού από σκύλους συνεχίζεται στην ιστοσελίδα www.change.org/ru (STOP cruel animal baiting).

Όμως ακόμα και αν αυτό το νομοσχέδιο εγκριθεί και γίνει νόμος, οι αλλαγές θα είναι ασήμαντες, ενόσω υπάρχει ζήτηση τέτοιων υπηρεσιών. Τι είναι αυτό που αναγκάζει τους ιδιοκτήτες των σκύλων να καταφεύγουν στους άσπλαχνους επιχειρηματίες; Αν εκπαιδεύουν κυνηγετικό σκυλί, για ποιο λόγο να το μετατρέπουν σε δολοφόνο των αδύναμων, ανίκανο να αναμετρηθεί με ένα ισοδύναμο θηρίο.