Σοκ:Ανέβασαν στο Facebook την επίθεσή τους σε νεαρό με νοητική στέρηση

Σοκ:Ανέβασαν στο Facebook την επίθεσή τους σε νεαρό με νοητική στέρηση

Για «βάρβαρη επίθεση» και «σοκαριστικό έγκλημα» έκανε λόγο η Γαλλίδα υπουργός Μαρί-Αρλέτ Καρλοτί, που είναι αρμόδια για θέματα που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε ένας 18χρονος από 4 ανήλικους.

Ειδικότερα, τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, συνελήφθησαν χθες και σήμερα στη Γαλλία μετά την ανάρτηση στο Facebook ενός βίντεο στο οποίο διακρίνονται να βιαιοπραγούν σε βάρος ενός νεαρού με νοητική καθυστέρηση.

Η επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή σε ένα πάρκο της Φοντέν, κοντά στην Γκρενόμπλ. Στο βίντεο, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, διακρίνονται δύο από τα παιδιά να κρατούν από τα χέρια το θύμα τους, να το σπρώχνουν και να το ρίχνουν σε ένα ρυάκι.

Την Δευτέρα αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τα παιδιά, ηλικίας 14 και 15 ετών ενώ σήμερα συνελήφθησαν άλλοι δύο ανήλικοι, ένας 12χρονος και ένας 16χρονος, που εμφανίζονται στο βίντεο. Οι δύο μεγαλύτεροι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ ο 12χρονος αφού έδωσε κατάθεση στην αστυνομία παραδόθηκε στους γονείς του.

Το θύμα των παιδιών, ένας 18χρονος που φοιτά σε ειδικό σχολείο, δεν τραυματίστηκε.

Το βίντεο σχολιάστηκε περισσότερες από 19.000 φορές μέχρι το μεσημέρι σήμερα—οπότε και αποσύρθηκε από το Facebook.